Turiștii americani, îndemnați să descopere Transilvania: ”E un fel Yellowstone al Europei”

Una dintre cele mai cunoscute publicații turistice on-line din Statele Unite ale Americii, AFAR.com, promovează Transilvania ca destinație turistică. Jurnaliștii americani au comparat peisajele transilvănene cu cele din parcul natural Yellowstone și își îndeamnă cititorii ținuturile din inima României.

Jurnaliștii americani care au scris despre Transilvania amintesc de legenda lui Dracula, care a inspirat romanul cu același nume al scriitorului irlandez Bram Stoker. Romanul a devenit faimos în întreaga lume, iar cei care l-au citit pot să exploreze Transilvania, care păstrează peisaje superbe. Jurnaliștii de peste Ocean au remarcat pajiștile înflorite întreaga primăvară, stâncile spectaculoase ale Munților Carpați sau pădurile seculare. De asemenea, ei au stat de vorbă cu voluntarii organizațiilor de mediu care luptă pentru conservarea populațiilor de urși, lupi și râși sau pentru reaclimatizarea zimbrilor în România. De asemenea, ei au remarcat și satele tradiționale precum Viscri sau Criț. Această promovare este foarte utilă, spune istoricul Leonard Horvath de la Universitatea Babeș-Bolyai.

Turiștii vin din toată lumea, spune proprietarul unei pensiuni din satul Brăișoru, Ioan Cocian.

Jurnaliștii americani le oferă și sfaturi turiștilor care vor să își organizeze călătoria. Ei sunt sfătuiți să aterizeze pe aeroporturile din București sau Cluj. Acest tip de promovare contribuie la recuperarea traficului aerian de către aeroporturile românești. Potrivit Institutului Național de Statistică, în primele nouă luni ale acestui an, numărul de călători de pe aeroporturile românești s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut. Este vorba de 15,7 milioane de pasageri care au circulat în primele nouă luni. 14,2 milioane de pasageri au luat zboruri internaționale. Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și aeroportul din Cluj cumulează două treimi din traficul de pasageri înregistrat în România.

Related posts

One Thought to “Turiștii americani, îndemnați să descopere Transilvania: ”E un fel Yellowstone al Europei””

  1. […] Una dintre cele mai cunoscute publicații turistice on-line din Statele Unite ale Americii, AFAR.com, promovează Transilvania ca destinație turistică pentru nord-americani. Jurnaliștii americani au comparat peisajele transilvănene cu cele din parcul natural Yellowstone și își îndeamnă cititorii ținuturile din inima României, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment