Lucia Cojocaru: Un sfert dintre profesorii clujeni s-au îmbolnăvit de coronavirus

Aproape un sfert dintre cadrele didactice din județul Cluj sunt bolnave ori s-au îmbolnăvit și vindecat de coronavirus. Statistica a fost făcută de Sindicatul Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, care a făcut asigurări pentru caz de boală și care a gestionat cererile de despăgubire formulate de profesorii clujeni.

Închiderea școlilor și trecerea la învățământul on-line nu a însemnat protejarea profesorilor, a învățătorilor și a educatorilor, așa cum sperau autoritățile. Foarte mulți dintre aceștia au continuat să se îmbolnăvească de coronavirus. Afirmația îi aparține liderului Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, care a centralizat cererile de despăgubire pentru caz de boală, formulate de cadrele didactice clujene, potrivit Via Cluj TV.

Profesoara Lucia Cojocaru s-a numărat printre cei care s-au îmbolnăvit de coronavirus. Ea a fost internată, pentru că a avut parte de o formă serioasă a bolii.

Statisticile realizate de reprezentanții sindicatului clujean sunt relevante, pentru că în județul Cluj există 9.000 de cadre didactice, iar 6.000 dintre acestea sunt membre ale Sindicatului Liber din Învățământul Preuniversitar Clujean.

Related posts

Leave a Comment