La Cluj începe cel mai mare festival în aer liber dedicat vinului

Cel mai mare festival în aer liber din România dedicat vinului, gastronomiei, culturii şi muzicii – Central Park Wine Festival începe la Cluj. Timp de patru zile, Parcul Central din Cluj-Napoca, precum şi Chios Social Lounge şi clădirea Casino vor găzdui prezentări de crame, degustări de vinuri, sesiuni gastronomice, muzică live, proiecţii de filme, colţuri de carte, teatru pentru copii şi multe alte surprize. Printre momentele aparte ale festivalului se numără degustările de vinuri premium şi super-premium.

Gazda acestor evenimente este Chios Social Lounge, unde doritorii sunt aşteptaţi joi, vineri şi sâmbătă pentru a face cunoştinţă cu vinuri de Bordeaux, Burgundia, România, Spania şi America de Sud. Totodată, în cortul Organizaţiei Somelierilor din România 2011 se vor afla experţi care să lămurească diferite curiozităţi despre vin, precum: ce ne transmite eticheta vinului, cum asociem corect vinul cu mâncarea, cum alegem vinul pentru un moment special şi multe altele.

 

În fiecare zi, publicul poate face turul cramelor prezente la festival într-un circuit viticol cu degustări de vinuri la preţuri accesibile. În total, vor fi prezente peste 50 de domenii viticole, reprezentând 12 regiuni din România şi din alte ţări. Atmosfera din Parcul Central este întregită de evenimente speciale, adresate tuturor categoriilor de vârstă. Accesul la evenimentele în aer liber este gratuit, iar prezentările de vinuri premium şi super-premium sunt cu taxă.

Related posts

Leave a Comment