Problema Unirii cu Moldova trebuie readusă în actualitate

La 78 de ani de la odiosul Diktat de la Viena în urma căruia din trupul ?ării a fost înstrăinat Nord-Vestul Ardealului, problema Unirii cu Republica Moldova este, în unele Consilii Locale amânată

La 30 august 1940 se semnează, la Viena, documentele “arbitrajului” germano-italian (Dictatul de la Viena), prin care partea de nord a Transilvaniei (43.492 kmp şi 2.667.000 de locuitori, în majoritate români) este luată României şi cedată Ungariei horthyste.

La 78 de ani de la odiosul Diktat de la Viena în urma căruia din trupul tării a fost înstrăinat Nord-Vestul Ardealului, problema Unirii cu Republica Moldova este, în unele Consilii Locale amânată! Desi Partidul Miscarea Populară a initiat adoptarea Declaratiei de Unire cu republica Moldova încă de la începutul anului 2018, an Centenar al României, mai există entităti alese prin vot de români, care sunt reticente în a adopta, formal, Declaratia de Unire cu Republica Moldova!

Ne exprimăm nădejdea, ca, măcar până la 1 Decembrie, Ziua Natională a României, toate consiliile locale din România să adopte Declaratia de Unire cu Republica Moldova!

PMP CLUJ
-comunicare-

Related posts

Leave a Comment