La Chişinău se dă semnalul începerii bătăliei pentru unirea cu România

Liderul Partidului Liberal Mihai Ghimpu şi-a lansat, duminică, la Iaşi, candidatura la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, alegerile urmând să se desfăşoare pe 30 octombrie. Însoţit de colegi de partid şi simpatizanţi, Mihai Ghimpu a venit în Piaţa Unirii din Iaşi pentru a-şi lansa candidatura la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, sub sloganul “Unirea pentru Unire!”, potrivit RomaniaLibera.ro.

“Ne-am adunat aici, în Piaţa Unirii, pentru a le aminti duşmanilor noştri că de aici a pornit ideea Unirii. (…) Astăzi, după 25 de ani de independenţă, timpul şi lumea s-au schimbat. Lumea se întreabă: e nevoie de două state româneşti dacă vorbim aceeaşi limbă, avem aceeaşi istorie, cultură, tradiţie? Au dreptate. Nu avem nevoie de două state româneşti. Eu, Mihai Ghimpu, şi colegii mei din Partidul Liberal, de aici de la Iaşi, din Piaţa Unirii, dăm semnalul începerii bătăliei decisive pentru unirea Republicii Moldova cu România pentru totdeauna, ca nimeni niciodată să nu mai poată pune sârmă ghimpată între noi”, a declarat Mihai Ghimpu, potrivit Agerpres.

 

El a afirmat, totodată, că lansarea candidaturii la Iaşi rezumă cel mai bine programul său electoral. “Programul meu electoral se poate reduce la următoarea idee: vreau să nu mai existe nicio diferenţă între România şi Republica Moldova, vreau ca cele două mari pământuri să aparţină unei singure ţări, iar ţara noastră să fie România, aşa cum au decis moldovenii şi muntenii la 1859, transilvănenii şi ardelenii la 1918”, a mai spus Mihai Ghimpu.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment