Jazz and Wine la Cinema Victoria

Cinematograful Victoria va găzdui, sâmbătă, o manifestare inedită. Melomanii vor avea ocazia să se întâlnească cu JazzyBIT, unul dintre cele mai promițătoare trio-uri de jazz ale României, în cadrul unei degustări intime de vin. Vinurile vor fi oferite de două crame românești cu tradiție, Corcova Roy & Dâmboviceanu Winery și Petro Vaselo Winery.A patra ediție Jazz & Wine transformă tradiționalul Cinematograf Victoria în sală de concerte și cramă, la finalul lunii, pe 21 noiembrie de la ora 20.00.

Corcova Roy & Dâmboviceanu, așezată în partea de sud-vest a țării, în județul Mehedinți, este o podgorie nouă pentru publicul de azi, care reia însă tradiția producerii vinului de calitate, inițiată în acest areal în urmă cu mai multe sute de ani. Vinurile Corcova Roy & Dâmboviceanu sunt speciale și au acel “gout du terroir”, pentru că aici se întrunesc toate elementele necesare: un climat temperat-continental cu influențe mediteraneene – veri calde și secetoase, ierni blânde, cu precipitații accentuate.

În 2002 echipa Petro Vaselo Winery nu avea altceva decât pasiunea și convingerea că împreună vor reuși. Principalul lor obiectiv a fost acela de a intra în lumea de vinuri de calitate cu un brand, Made in Romania, pentru a dovedi astfel că pentru o echipa tanară si energică nu există alte limite decat cerul.

JazzyBIT, trio instrumental format în 2011, din componența căruia fac parte Teodor Pop Iuliu, Mihai Moldoveanu și Szabó Csongor-Zsolt, farmecă scenele de jazz din țară și din străinătate. Cu un repertoriu format în întregime din compoziții proprii, anul 2014 i-a propulat peste hotare, în competiția European Jazz Awards din Italia, unde JazzyBIT a concurat în finală, la interpretare și compoziție, cu mari artiști ai noului val de jazz european.

Related posts

Leave a Comment