Iulian Dascălu riscă să-şi piardă terenul de sub casă

Regele mall-urilor are parte din nou de probleme. După ce a stagnat lucrările la Palas din cauza crizei financiare, acum acesta are o nouă belea. Patronul Iulius Grup a fost dat în judecată de 3 persoane din Bucureşti pentru cei 2914 metri pătraţi de teren pe care i-a cumpărat în Grădina Botanica pentru a-şi extinde locuinţa.

După ce au cumpărat terenul de 3,8 hectare de la bucureşteanca Emilia Bran, moştenitoarea de drept, Adrian Gurău, Mela Costache şi Carmen Elena Băncilă au deschis recent o acţiune împotriva lui Dascălu.
Dascălu, alături de fostul ministru Ovidiu Silaghi cumpăraseră o parte din acest teren în 2006 de la două femei, verişoare ale moştenitoarei, care s-au dovedit a nu avea nici un drept asupra pământului.

La sfârşitul lui 2007, Emilia Bran a obţinut în instanţă anularea titlului de proprietate a celor două verişoare astfel că atât contractul lui Silaghi care cumpărase în Grădina Botanică 30.800 de metri pătraţi, cât şi cel al lui Dascălu au rămas în aer.

Emilia Bran a vândut ulterior tot terenul celor trei persoane din Bucureşti care acum vor să intre în posesia lui. Acestea au deschis în aprilie 2009 un proces împotriva firmei fostului ministru Silaghi, dar instanţa a respins acţiunea ca nefiind suficient timbrată.

E posibil ca Silaghi să-şi fi rezolvat într-un fel problema pentru că cei trei nu au mai deschis un nou proces. S-au îndreptat însă acum împotriva lui Dascălu şi pe 16 iunie 2009 au deschis la Tribunalul Iaşi, împotriva Iulius Grup, o acţiune cu obiectul „obligaţia de a face”.

Primul termen urmează să se judece pe 7 septembrie. Dascălu ar mai avea o şansă să-şi păstreze terenul dacă dovedeşte instanţei că a fost cumpărător de bună credinţă. Avocata Emilei Bran susţiunea însă în 2007, că atât Silaghi cât şi Dascălu au fost înştiinţaţi de acest litigiu înainte de a semna contractele, ceea ce nu e deloc în favoare patronului Iulius Grup.

În 2006 Dascălu a plătit pentru teren 470.000 de euro, iar acum ar putea fi nevoit să mai scoată din buzunar o sumă considerabilă pentru a nu-şi pierde locuinţa.

Related posts

Leave a Comment