Ion Pantelimon, demis de ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a demis conducerea managerială a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj din cauza “unor decizii controversate referitoare la derularea contractelor încheiate de DRDP Cluj, pentru realizarea obiectivului de investiţii Varianta de ocolire Cluj – Est”.Conducerea managerială a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj era formată din: Ion Pantelimon- director regionaL, Ioan Crişan- Director adj. întreţinere şi infrastructură, Teodor Gorcea- director adj. investiţii, Zoita Olimpia Bumb- director adj. economic, Ambrozie Fodor- şef departament achiziţii.
“În urma vizitei de lucru efectuată în județul Cluj, precum și a sesizărilor primite, ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Ovidiu Silaghi, a dispus Corpului de Control din cadrul Direcției Generale de Control al MTI efectuarea unui control tematic la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania – Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al Ministerului Transporturilor.
Controlul s-a desfășurat în perioada 22-24 mai și a avut ca obiectiv verificarea derulării contractelor încheiate de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj, pentru realizarea obiectivului de investiţii „Varianta de ocolire Cluj – Est”.
În urma verificărilor efectuate s-au constatat grave probleme manageriale, constând în luarea unor decizii controversate referitoare la derularea investiției menționate.

Astfel conducerea DRDP Cluj:

– a decis modificarea traseului variantei de ocolire Cluj – Est, fără a avea la bază o fundamentare corespunzătoare, în condițiile în care proiectul tehnic și indicatorii tehnico-economici erau deja aprobați prin HG nr.506/19.04.2006;
– a acceptat ca unul din cei doi antreprenori ai lucrărilor să renunțe la executarea lucrărilor aferente unui sector de drum, care avea probleme geologice;
– a organizat o procedură de atribuire neconformă, cu rezultate negative privind durata de execuție a lucrărilor. Organizarea procedurii a fost contestată la CNSC, iar acesta a dat câștig de cauză contestatarului.
– a urmărit în mod defectuos derularea contractelor încheiate pentru realizarea investiției, ceea ce a condus la depăsirea repetată a termenelor de execuție.
“Urmare a deciziilor manageriale defectuoase, valoarea lucrărilor aferente investiției, respectiv de 77.682.250 euro, s-a majorat ajungând la valoarea de 142.991.786 euro.Aceleași decizii defectuoase au avut implicații negative majore asupra termenului de execuție al lucrărilor. Acesta era prevăzut inițial la 24 luni (începând cu octombrie 2006) însă nici până la data controlului – mai 2012, lucrările nu erau complet finalizate”, se mai arată în comunicatul de presă.

Related posts

Leave a Comment