Ioan Rus, despre fraudarea alegerilor: E bine să stai cu lumina aprinsă cât e portofelul pe masă


Ministrul de Interne, Ioan Rus, a declarat, duminică, la Alba Iulia, răspunzând întrebării dacă se teme de o posibilă fraudare a alegerilor, că “paza bună păzeşte” şi “e bine să stai cu lumina aprinsă cât e portofelul pe masă”, transmite corespondentul MEDIAFAX.Ioan Rus a spus, răspunzând întrebării unui jurnalist dacă se teme de o posibilă fraudare a alegerilor, că este bine ca ministerul să se preocupe ca să nu se întâmple acest lucru chiar dacă porneşte de la prezumţia de corectitudine a tuturor.
“Păi experienţa şi istoria noastră ne învaţă că paza bună păzeşte sau cum e aia cu pepenii. Este bine să te preocupi să nu se întâmple plecând chiar de la prezumţia de corectitudine a tuturor. E bine totuşi să stai cu lumina aprinsă cât îi portofelul pe masă”,a mai spus Rus.
Întrebat de ce se grăbeşte Guvernul să schimbe prefecţii din judeţe, Ioan Rus a spus că este o măsură normală deoarece aceştia sunt reprezentanţii Executivului în teritoriu, iar acesta s-a schimbat.
“Nu-i nicio grabă. Păi am văzut o grabă în schimbarea Guvernului? A votat Parlamentul a picat Guvernul. Prefecţii sunt reprezentanţii Guvernului în teritoriu. Niciun Guvern nu poate să lucreze fără să aibă şi în teritoriu structurile lui, cel puţin la nivelul de prefect că celelalte nu pot fi schimbate acum”, a afirmat Rus.
Întrebat dacă se constată probleme în organizarea alegerilor locale, Rus a răspuns că în fiecare zi se întâmplă ceva dând exemplu zilei de sâmbătă când la nivelul ţării s-au produs 36 de incidente legate de organizarea scrutinului.
“În fiecare zi apar. În 12 mai au fost 36 de incidente. În fiecare zi se întâmplă ceva. Noi avem o situaţie zilnic de ştim exact în fiecare judeţ ce se întâmplă şi în ce măsură structurile MAI au acţionat”, a mai spus Rus.
Ministrul Ioan Rus a participat, duminică, la Alba Iulia la ceremonia de învestire în funcţie a noului prefect de Alba, Dan Coriolan Simedru.

Related posts

Leave a Comment