Investiţie de peste un million de lei la Spitalul din Huedin

În timp ce multe spitale din Transilvania se confruntă cu spectrul falimentului, în Huedin, spitalul a devenit cel mai important furnizor de servicii medicale din nordul Țării Moților. Cu o aparatură ce poate rivaliza cu cea din marile clinici clujene, dar și cu o echipă tânără și dinamică de medici, spitalul din Huedin este un model de management performant.
Modernizarea sa este cu atât mai spectaculoasă cu cât ea a avut loc într-una dintre cele mai afectate comunități de criza economică, spune managerul Adriana Costin.

„Aveam resursa umană, care e drept, s-a îmbunătățit considerabil în ultimul an, dar nu ne puteam proba la valoarea reală decât utilizând aparatură adecvată pentru rigoare și performanță atât diagnostică, cât și terapeutică”, a declarat directorul Adriana Costin.

Valoarea investiției în aparatură medicală făcută la spitalul din Huedin doar în anul 2011 a fost de 1.049.738,10 lei, reparații capitale 471.308,03 (mare parte din sume fiind de la Consiliul Local și un proiect guvernamental), iar reparațiile curente au fost făcute in suma de 278 948,65 lei, deci un total de 1.799.994,78 lei.

“Vom continua perfecționare condițiilor hoteliere pe secțiile unde nu s-a efectuat încă acest lucru, vom încerca să achiziționăm aparatură nouă de ventilație asistată și analiză a gazelor sanguine, vom perfecta informatizarea spitalului (un proiect pe bani guvernamentali, pe care sperăm să-l câștigam întrucât am depășit deja prima fază de selecție) și vom investi în schimbarea sistemului de încălzire, care în prezent este și scump și nesatisfăcător ca randament”, mai explică managerul.

Spitalul din Huedin deserveşte o zonă din Munții Apuseni cu raza de 50 km și o populație arondată de aproximativ 50.000 locuitori, la care se adaugă pacienții din zona limitrofă, dar din alte județe (Bihor, Sălaj și Alba).

Related posts

Leave a Comment