Inventatorul marketingului viral și Ioana Cozmuta, românca de la NASA, participă la Techsylvania

Cel mai mare eveniment din regiune dedicat tehnologiei, Techsylvania, aduce în Cluj-Napoca lideri mondiali în domeniul investițiilor, inovației și al tehnologiei. Evenimentul va avea loc pe 21-24 mai, la Casa de Cultură a Studenților. La Techsylvania vor participa invitați de prim rang.Unii dintre acești invitați au devenit jucători de prim-rang pe piața mondială a tehnologiei. Unul dintre acești invitați este Tim Draper, care controlează un fond de investiții care totalizează capitaluri de 3,5 miliarde de dolari americani. ”Provenit dintr-o familie de investitori, Tim Draper este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai importanți jucători de pe piața de investiții, pe plan mondial. Tim Draper este co-fondator și Managing Partner al fondului de investiții Draper Fisher Jurvetson, care deține nu mai puțin de 3,5 miliarde de dolari în administrare conform Crunchbase, cu misiunea de a finanța afaceri debutante în domeniul tehnologiei. Investitorul va împărtăși în cadrul conferinței Techsylvania informații cu privire la provocările întâmpinate în demersul său profesional”, spun organizatorii Techsylvania. Tim Draper este fiul președintelui Export-Import Bank of United States of America. El a obținut o diplomă în inginerie electrică la Universitatea Stanford și un MBA la Harvard Business School. Tim Draper este considerat de mulți specialiști în tehnlogie drept inventatorul marketingului viral, după ce, în 1996, a avut ideea de a atașa un scurt mesaj publicitar de emailurile trimise de pe platform gratuită Hotmail. De asemenea, el s-a numărat printre cei care au investit foarte devreme în compania Skype, care a devenit azi un adevărat gigant în domeniul transmiterii de voce și imagini. Tot el s-a implicat și în cei implicați în procesul de formare a Bitcoin, o monedă virtuală care a stârnit un interes uriaș în întreaga lume.

Un alt invitat de seamă este Ioana Cozmuta, manager al departamentului de cercetare pe inovație si microgravitație la NASA. De profesie cercetător, Ioana Cozmuta contribuie la inovarea economiei din domeniul tehnologiei spațiale în cadrul celei mai mari agenții spațiale guvernamentale din SUA. ”Ioana Cozmuta ne va povesti mai multe despre profesia sa și despre felul în care se îmbină tehnologia și inovația într-o organizație gigant”, mai spun organizatorii Techsylvania. Ioana Cozmuta s-a născut în Baia Mare și a absolvit Facultatea de Fizică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj. Și-a făcut doctoratul la Universitatea din Groningen, Olanda, iar în anul trei a făcut un stagiu la California Institute of Technology, unde a rămas să facă cercetare. A urmat un an de studii la Stanford University, apoi s-a mutat, împreună cu soțul ei, în Silicon Valley, unde a început să lucreze pentru proiecte NASA.
Printre invitații care vor veni la Techsylvania se regăsesc și profesorul Mark Post, care a dezvoltat primul hamburger cu carne de vită produsă artificial în laborator și a cărui investiție a fost cofinanțată de unul dintre co-fondatorii Google, dar și Steffi Czerny, recunoscută de celebra publicație Wired drept una din cele mai influente 100 persoane din Europa. De asemenea, manageri ai unor companii de succes, lideri în industriile în care activează, precum Twitter, Soundcloud, Hootsuite, Prezi vor fi prezenți la cea de-a treia ediție a evenimentului.

”În cadrul hackathon-ul Techsylvania dezvoltatorii software își vor putea testa abilitățile de programare, dar și creativitatea, având posibilitatea de a dezvolta aplicații pentru drone DJI sau Parrot, dispozitive de realitate virtuală precum Oculus Rift sau Merge VR, ceasuri inteligente de la Vector, Apple sau Google, instrumente care urmăresc gesturile sau privirea cum ar fi Leap Motion și The Eyetribe Tracker și așa mai departe. 130 de programatori vor concura pentru premii constând în gadgeturi de la Vector Watch, Parrot, Alcatel, Pebble, Merge VR, Leap Motion si Misfit, dar și o invitație exclusivă la programul de pre-accelerare găzduit de Young Leaders Club, precum și mentorat business din partea organizației Founders Forum din Londra”, mai spun reprezentanții echipei care organizează evenimentul de la Cluj.

Organizatorii Techsylvania adaugă o nouă componentă evenimentului prin organizarea de workshop-uri tematice, relevante pentru programatori, antreprenori și întreprinzători, deopotrivă. Teme precum sisteme de conducere asistată, realizarea de strategii de PR, dezvoltarea de organizații inovative sau tehnici de realizare a unui pitch de succes, vor fi livrate de către speakeri și parteneri ai evenimentului.
Evenimentul se va incheia cu o competiție de pitching care va aduce startup-uri din jurul lumii pe scena Techsylvania. Cel mai promițător startup va fi premiat cu o excursie în Silicon Valley, cu sprijinul Microsoft.

Related posts

Leave a Comment