Custodele Coroanei, MS Margareta, la Încoronarea Regelui Charles

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, va participa la Încoronarea Regelui Charles, potrivit Familiei Regale a României.

Mai exact, vineri, 5 mai 2023, la Palatul Buckingham, Majestatea Sa Margareta și Alteța Sa Regală Principele Consort vor lua parte la recepția de Stat oferită de MS Regele Charles.

Sâmbătă, 6 mai 2023, la Abația Westminster, Custodele Coroanei și Principele Consort vor lua parte la Încoronarea Regelui  Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ziua Încoronării Regelui Charles va începe cu “procesiunea Regelui”, regeleurmând să ajungă cu trăsura la Westminster Abbey de la Palatul Buckingham, parcurgând o distanţă de circa doi kilometri. Ceremonia este programată la ora locală 11:00 (13:00 în România) şi va dura aproximativ o oră, sub conducerea arhiepiscopului de Canterbury Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane.

Conform dorinței regelui Charles al III-lea, în vârstă de 74 de ani, ceremonia va fi una mia simplă, iar numărul persoanelor care vor fi prezente a fost limitat la 2.000 de invitaţi (lideri străini, capete încoronate, politicieni, societate civilă).

Conform tradiției, odată intrat în Westminster Abbey, înainte de a depune jurământul, regele va fi prezentat şi aclamat de public.

În contextul încorănării, duminică 7 mai 2023, va avea loc “un mare dejun” pentru toată populaţia, dar și petreceri stradale. Seara, la Castelul Windsor, la vest de Londra, va avea loc un concert, la care vor putea asista 10.000 de britanici selectaţi aleatoriu. Totodată, luni, 8 mai 2023, pe tot teritoriul Regatului Unit, va fi declarată zi de sărbătoare legală.

Related posts

Leave a Comment