Incepe festivalul Cluj – Suwon

În perioada 3-7 iulie 2019, pentru a marca aniversarea a 20 de ani de relaţii de înfrăţire cu oraşul sud-coreean Suwon, Primăria Cluj-Napoca organizează ”Festivalul Cluj-Suwon” (Cluj – Suwon Ciuc Je) şi târgul meşterilor populari – „Clujul Tradiţiilor”.

”Timp de cinci zile prezenţa sud-coreeană în oraşul nostru va putea fi simţită în principalele spaţii publice, prin degustări gastronomice, evenimente culturale, precum muzică de jazz, expoziţii de produse ale meşteşugarilor sau chiar demonstraţii de caligrafie sau vestimentaţie tradiţională coreeană şi românească.

 

În Piaţa Unirii, Asociaţia Meşterilor Populari Clujeni îi aşteaptă pe clujeni şi turişti începând din acest sfârşit de săptămână, la târgul de meşteşugari „Clujul Tradiţiilor”. În cadrul evenimentului, puteţi găsi produse tradiţionale alimentare, preparate din carne, brânzeturi, zacuscă, dulceţuri şi siropuri naturale din fructe, turtă dulce, ulei presat la rece sau miere, dar şi alte articole realizate de meşteşugarii clujeni precum costume populare sau vase ceramice.

 

Între 3-7 iulie, în fiecare zi între 16.00 – 20.00, Festivalul Cluj – Suwon le oferă vizitatorilor din Piaţa Unirii demonstraţii de meşteşuguri coreene şi româneşti, precum şi posibilitatea de a se fotografia îmbrăcaţi în costume tradiţionale coreene. Îmbrăcând HanBok-ul coreean, clujenii vor avea ocazia să facă o călătorie imaginară la celălalt capăt al pământului, în oraşul fortăreţei Hwaseong – monument UNESCO al oraşului înfrăţit. De asemenea vizitatorii vor putea obţine exemplare caligrafiate cu numele lor, realizate în limba coreeană, prin sprijinul Open Bridge Consortium-Korea Center”, spun reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca.

 

În data de 3 iulie ora 17.00 în Piaţa Muzeului va avea loc o demonstraţie culinară, prin prezentarea unui produs gastronomic gigantic, numit bibimbap, fel tradiţional coreean realizat de bucătari-şefi din Coreea de Sud în colaborare cu bucătari clujeni de la restaurantul ”Memo 10”.  De asemenea, zilnic, în perioada 4-7 iulie, în zona Parcul Central vizitatorii vor putea experimenta preparate tradiţionale propuse de bucătarii coreeni. 

 

În data de 4 iulie, de la ora 11.00 la Bastionul Croitorilor, va avea loc vernisajul unei expoziţii de fotografie contemporană a unor artişti din Coreea de Sud.

 

De asemenea, prezenţa culturii coreene va fi simţită şi în cadrul unor concerte speciale în programul Festivalului ”Jazz in the Park”, primul în data de 4 iulie 22.30, în Parcul Central, unde va concerta cunoscuta trupă sud-coreeană DSM.

Related posts

Leave a Comment