Începe “Bătălia Cărților”, ediția a X-a

Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj lansează cea de-a X-a ediţie a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia cărților”, care are ca scop promovarea lecturii de plăcere în rândul copiilor și adolescenților.

Concursul se va derula în perioada martie-septembrie 2023, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) și va fi organizat în mai multe biblioteci publice din ţară și la Chișinău, în Republica Moldova.

Concursul cu sloganul Lectura te face învingător! este organizat pentru două categorii de vârstă: copii (11-13 ani), adolescenți (14-18 ani), iar pentru adulți se derulează sub forma unui club de lectură, cu întâlniri periodice. Participanţii au de citit o listă de 10 titluri, selectate de organizatori, de întocmit o Fişă de lectură pentru fiecare titlu și de votat fiecare carte pe baza unui punctaj, în Carnetul de lectură. La final, cartea cu cel mai mare număr de puncte este desemnată Cartea anului.

Evenimentul de lansare va avea loc miercuri, 22 martie 2023, ora 12:00 și îl are ca invitat pe scriitorul și traducătorul Alex Moldovan. De la distanță, prin intermediul tehnologiei, vor adresa un îndemn la lectură autoarele a două titluri incluse în concurs, Lavinia Braniște și Ruta Sepetys.

Finala concursului „Bătălia cărților” va avea loc în luna noiembrie 2023 şi va cuprinde: dezbaterea Convinge-mă să citesc!, în cadrul căreia participanţii vor susţine cartea preferată şi vor răspunde la întrebări pe marginea cărţilor citite, jurizarea şi festivitatea de premiere.

Înscrierea se poate face la sediul central şi la filialele de cartier, iar lista titlurilor pentru fiecare categorie de vârstă este disponibilă la www.bjc.ro și pe pagina de Facebook a concursului https://www.facebook.com/bataliacartilor/.

Related posts

Leave a Comment