Incediu la Institutul ”Matei Balș” din capitală Cinci persoane și-au pierdut viața

Un incendiu de proporții a avut loc, în această dimineață, 29 ianuarie 2021, la Institutul ”Matei Balș” din capitală în această. În urma acestuia, cinci oameni au murit, iar mai mulți sunt răniți, niciunul, însă, nu este în stare critică, momentan.

De asemenea, dintre cele 102 persoane care erau internate la Matei Balș, 53 au fost transferate la alte unități medicale.

DSU a anunțat că au fost înființate două linii telefonice, unde aparținătorii pot afla informații despre noua locație unde pacienți sunt internați, în vederea continuării îngrijirilor medicale care se impun acestora. Cele două numere disponibile pentru aparținători sunt  021.2069398 și 021.2648515.

Șeful DSU, Raed Arafat, a precizat că apelul la 112 a venit la ora 5 dimineaţa. De incendiu au fost informaţi de la prima oră a dimineții premierul Florin Cîţu, precum şi miniştrii Sănătăţii şi de Interne.

Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat că avizele Institutului “Matei Balş” sunt în ordine, ultima linie de oxigen fiind montată în decembrie.

Din primele cercetări, se pare că incendiul ar fi iabucnit la parterul spitalului, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență București a declanșat imediat Planul Roșu de intervenție.

 

Sursa Foto: Agerpres

Related posts

Leave a Comment