Iluminat cu led-uri, sistem de acces nou, plata cu cardul și telefonul în parcarea Aeroportului Cluj

GOTO Parking, compania care a preluat în administrare acum un an, la 1 iunie 2019, parcarea aeroportului din Cluj, cu alți acționari și alt management decât cel anterior, al UTI Parking & Hotel Management SRL, a inaugurat joi seara noul sistem de iluminat.

Compania a luat și o serie de măsuri de distanțare socială în perimetrul administrat, după ce 2.000 de muncitori care urmau să plece în Germania au stat înghesuiți, în plină pandemie, în fața aeroportului, în așteptarea îmbarcării.

De asemenea, au fost eficientizate căile de acces și adăugate culoare pentru pietoni. De asemenea a fost testat și validat traseul pentru linia de transport în comun care va lega municipiul de aeroport.

Zona de Kiss&Fly

A fost realizat și un acces secundar pentru vehiculele utilitare, către zonele de mentenanță ale aeroportului. De asemenea, a fost amenajată o zonă Kiss&Fly, culoarul pentru taxiuri și au fost complet schimbate echipamentele de acces auto și pe cele de plată.

Noul sistemul de acces recunoaște numărul de înmatriculare a mașinilor. De asemenea, a fost introdusă plata cu cardul bancar la automatele de plată și, de luna trecută, plata prin aplicație pentru telefonul mobil YeParking.

”Suntem prima parcare de aeroport din România care a introdus acest sistem de plată. Nu aveam în planul inițial această facilitate, dar suntem siguri că viitorul ne va confirma că am avut dreptate că am implementat-o. E comod, pentru că plătești cu un dispozitiv pe care îl ai întotdeauna la tine – telefonul, pentru că nu trebuie să ai bani potriviți, e mai rapid pentru că nu stai la cozi și nu trebuie să introduci de fiecare dată informațiile de plată și este mai sigur, pentru că nu folosești mijloace de plată în public”, a precizat Adrian Lotrean, administratorul GOTO Parking.

Tot de luna trecută, funcționează și două panouri informative LED amplasate pe ghereta de la intrarea în parcare.

Investiția în schimbarea sistemului de management a costat peste 1,1 milioane lei, iar instalarea sistemului de iluminat și supraveghere video a costat 580.000 de lei, spun reprezentanții companiei GOTO Parking.

Măsuri de distanțare socială

În ceea ce privește măsurile de distanțare socială, au fost amplasate mai multe panouri și marcaje pietonale prin care sunt atenționate persoanele care tranzitează parcarea asupra obligației de a respecta regulile de distanțare socială, agenții de pază și personalul angajat au fost instruiți pentru a atrage atenția persoanelor care tranzitează parcarea asupra respectării tuturor acestor măsuri, personalul societății are la dispoziție măști și mănuși de protecție sanitară. În plus, zilnic se realizează triajul epidemiologic al personalului, înainte de începerea activității, iar pe toate cardurile de acces în parcare este  înscris mesajul “Vă rugăm să păstrați distanța de siguranță socială” pentru a reaminti oamenilor importanța acestei măsuri. În zona automatelor de plată a parcării au fost amplasate substanțe dezinfectante pentru uzul călătorilor.

În cazul în care pasagerii nu vor lăsați să intre în incinta aeroportului, au fost instalate, prin grija GOTO Parking, toalete ecologice. Această măsură a fost luată tot în urma incidentului din 9 aprilie, când aproximativ 2.000 de persoane s-au înghesuit în parcarea aeroportului, înainte de îmbarcarea în avioanele care îi duceau la muncă în Germania.

Pandemia de COVID-19 a afectat mult industria aeriană. Asociația Internațională a Transportatorilor Aerieni (IATA) a publicat o analiză din care reiese că traficul de pasageri se va întoarce la nivelurile de dinainte de criză în 2023 cel mai devreme.

Related posts

Leave a Comment