Hyundai prezinta noul Kona Electric

Odata cu noul Kona Electric, Hyundai lanseaza primul SUV subcompact complet electric de pe piata europeana.

Kona Electric imbina designul expresiv si caracterul multifunctional al SUV-urilor Hyundai cu un propulsor electric cu emisii zero.

Modelul Hyundai din gama eco este disponibil cu doua motorizari, oferind o autonomie de pana la 470 kilometri.

Datorita spatiului generos din interior, Kona Electric este un autovehicul versatil, care se adapteaza oricarei nevoi de utilizare cotidiana.

Noul bord cu ecran supervision de 7 inch ofera informatii relevante la volan si, in plus, head-up display-ul proiecteaza in raza vizuala a conducatorului auto toate informatiile necesare.

Autovehiculul ofera o gama larga de dotari de siguranta activa Hyundai SmartSense.

“Hyundai este lider in solutii de mobilitate revolutionare”, a declarat Andreas-Christoph Hofmann, Vice Presedinte Marketing si Produs Hyundai Motor Europa. “Odata cu lansarea noului Kona Electric, urmam strategia noastra ambitioasa cu privire la vehiculele ecologice. Este un autovehicul fara compromis, care combina caroseria unui SUV cu tehnologia tractiunii electrice. Cu Hyundai, viitorul se intampla acum!”

Povestea de succes a gamei de SUV-uri Hyundai a inceput cu 17 ani in urma, odata cu lansarea Santa Fe. Din 2001, Hyundai a vandut in toata lumea peste 1,5 milioane de unitati Santa Fe, Grand Santa Fe, Tucson si Kona. Kona electric este cel mai nou membru al familiei, care imbina caracteristicile unui SUV cu propulsia total electrica accesibila tuturor. Hyundai detine portofoliul de autovehicule ecologice cu cea mai extinsa gama de motoare, fiind primul constructor auto din lume care a introdus o linie de productie de serie pentru autovehiculele cu celule de combustibil pe baza de hidrogen (ix35, iar recent, succesorul, Nexo). In plus, Ioniq este unicul model de pe piata disponibil cu trei variante de propulsie.

Kona Electric inglobeaza doua dintre cele mai importante tendinte ale pietei auto – propulsia electrica si caroseria SUV. Modelul prezinta aceleasi caracteristici multifunctionale si design expresiv ca ale versiunii Kona – motor cu ardere. Varianta electrica beneficiaza de o gama variata de elemente de design care pot fi personalizate, pentru a reflecta stilul de viata dinamic al consumatorului modern, dar ofera in acelasi timp si toate beneficiile unui autovehicul electric ecologic.

Kona Electric beneficiaza de doua variante de propulsoare, oferind clientilor unul dintre cele mai puternice motoare electrice. Bateria de 64 kWh ofera o autonomie extinsa, pana la 470 kilometri*, dezvoltand o putere de 204 CP (150 kW). Capacitatea bateriei este de 39,2 kWh in versiunea de baza si ofera o autonomie de 300km* la o singura incarcare, motorul dezvoltand 135 CP (99 kW). Cu un cuplu de 395 Nm disponibil instantaneu, noul Kona ofera o experienta la volan exceptionala, accelerand de la 0 la 100 km/h in doar 7,6 secunde.

Kona Electric adopta acelasi aspect expresiv caracteristic modelului Kona – motor cu ardere. Grila inchisa, elementul de design diferentiator, confera un aspect remarcabil, fiind incadrata de blocurile optice duble si luminile de zi cu LED pozitionate deasupra farurilor cu LED. Plafonul in doua tonuri, alaturi de gama de sapte nuante disticte de caroserie, ofera multiple optiuni de personalizare.

Modulul shift-by-wire permite functionarea optima a trenului de rulare electric. Cu ajutorul sistemului de franare regenerativa reglabil, conducatorul auto are posibilitatea de a ajusta intensitatea franarii regenerative utilizand padelele aflate in spatele volanului. Sistemul recupereaza energia atunci cand este posibil. Conducatorul auto beneficiaza, de asemenea, si de un bord cu ecran supervision de 7 inch, pe care sunt afisate detalii despre condus si performantele autovehiculului, precum si de un head-up display care proiecteaza informatiile relevante in campul vizual al conducatorului auto.

Kona Electric ofera o gama variata de dotari de conectivitate, precum sistemul de infotainment care integreaza navigatia, functiile media si cele de conectivitate precum Apple CarPlay si Android Auto, dar si functia de incarcare wireless pentru telefoanele inteligente. Pentru a raspunde celor mai inalte standarde de siguranta europene, modelul este echipat cu cele mai recente tehnologii de siguranta si asistenta la condus, reunite sub denumirea SmartSense: sistemul de avertizare in cazul unei coliziuni frontale cu detectarea pietonilor, pilot automat inteligent, sistem de monitorizare a unghiului mort, sistem de avertizare a conducatorului auto, sistem de asistenta la mentinerea benzii de rulare, sistem de avertizare a unei coliziuni la deplasarea in marsarier.


Related posts

Leave a Comment