Horia Nasra arata cu degetul spre Alin Tise: Scandalurile politice umbresc CENTENARUL. Presedintele CJ Maramures, Gabriel Zetea, dat ca model de bune practici

De Horia Nasra, deputat PSD

În mai puţin de două luni intrăm în anul în care sărbătorim CENTENARUL, Marea Unire de la 1918 fiind cel mai important eveniment istoric al poporului român, Unirea realizându-se într-un context deosebit, prin trei momente succesive, pe cale democratică: unirea Basarabiei, a Bucovinei, a Transilvaniei cu Vechiul Regat.

 

În 2018 atât la nivel guvernamental cât şi la nivel judeţean, local se vor organiza numeroase evenimente specifice CENTENARULUI.
La nivel judeţean, de exemplu, Executivul Consiliului Judeţean Maramureş reprezentat de dl. Gabriel Zetea a început să susţina iniţiativele maramureşenilor de a marca cei 100 de ani de la înfaptuirea Marii Uniri prin diverse acţiuni şi proiecte, încă din anul care precede această aniversare, pe când Executivul Consiliului Judeţean Cluj, reprezentat de dl. Alin Tişe NU.

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, a emis o dispoziţie de constituire a COMISIEI CENTENAR, ca urmare a unor acorduri încheiate între judeţul Maramureş, Instituţia Prefectului, Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional, care are ca scop pregătirea şi finanţarea unui număr cât mai mare de acţiuni desfăşurate sub emblema Centenarului, pe când Executivul Consiliului Judeţean Cluj, reprezentat de dl. Alin Tişe NU.

În ultimele luni, singurele preocupări ale Executivului Consiliului Judeţean Cluj, vânătoarea de directori din subordinea instituţiei şi fuga de responsabilitate şi soluţii în cazul Pata Rât au ocupat agenda instituţiei. Practic instituţia Consiliului Judeţean Cluj este blocată în războaie personale ale unui singur om politic.

Le solicit consilierilor judeţeni şi preşedintelui Alin Tişe să ia ca exemplu judeţul Maramureş, care a stabilit o agendă publică în cazul CENTENARULUI, apoi să agreeze un calendar al evenimentelor organizate de Consiliul Judeţean Cluj corelat cu acţiuni susţinute de asociaţii sau alte entităţi private.

Related posts

Leave a Comment