Horia Nasra: Alin Tişe şi Horea Şulea, naşii gunoaielor din judeţul Cluj trebuie să intre în STARE de ALERTĂ!

Preşedintele interimar al PSD Cluj, Horia Nasra, a comentat situaţia gravă în care se regăseşte localitatea Floreşti, unde primarul Horea Şulea a cerut instituirea stării de alertă, pentru că în cea mai mare comună din România nu se mai ridică deşeurile de mai bine de o săptămână, iar oamenii au ramas cu gunoaiele pe stradă.

 

Liderul PSD Cluj consideră că vinovaţi pentru această criză sunt Alin Tişe (preşedintele Consiliului Judeţean Cluj) şi primarul Horea Şulea,  pe care îi consideră „naşii gunoaielor din judeţul Cluj” şi cărora le cere să intre în STARE de ALERTĂ!

„PNL Cluj trebuie să intre în STARE de ALERTĂ, în frunte cu domnii Alin Tişe şi Horea Şulea pentru faptul că localităţi din judeţul Cluj sunt îngropate în gunoaie menajere, impotenţa administrativă a acestora generând CRIZA GUNOAIELOR din CLUJ.

Situaţia din Floreşti este inacceptabilă şi profund nedreaptă faţă de toţi clujenii care sunt nevoiţi să trăiască între gunoaie din cauza indiferenţei şi incompetenţei Executivului liberal din cadrul Consiliului Judeţean Cluj, care în perioada mandatelor domnilor Alin Tişe, Horea Uioreanu, Mihai Seplecan, a blocat proiectul privind Centrul de Management Integrat al Deşeurilor.

Acest proiect trebuia finalizat în martie 2012. Valoarea investiţiei a fost de 108 mil lei din care 98% fonduri europene, alocate prin Programul Operaţional de Mediu, prin procedură necompetitivă, în toamna anului 2008. La mai bine de 4 ani de la data când trebuia să fie dat în funcţiune, proiectul nu este finalizat fără o perspectivă clară a momentului când va fi şi terminat.

Executivul liberal al Consiliului Judeţean Cluj trebuie să răspundă şi pentru faptul că prin nefinalizarea acestui proiect până în decembrie 2015, tot ceea ce se va cheltui pentru finalizarea lucrării nu va mai fi considerată cheltuială eligibilă şi va trebui suportată din bugetul Consiliului Judeţean iar tehnologia în baza căruia va funcţiona CMID este oricum depăşită de mai bine de 10 ani” a declarat Horia Nasra, preşedinte interimar al PSD Cluj.

Related posts

Leave a Comment