RL: Criza din Turcia afectează piaţa transporturilor aeriene. Wizz Air va suspenda cursa Budapesta – Istanbul

Criza din Turcia, unde, după eşecul tentativei de lovitură de stat care viza înlăturarea preşedintelui Recep Erdogan, liderul de la Ankara a suprimat o serie de libertăţi civile şi se îndreaptă rapid spre un regim autoritar, a determinat apariţia unei crize în transporturile aeriene, potrivit RomaniaLibera.ro.

Sunt vizate mai ales zborurile care trebuiau să lege oraşe importante de Istanbul, care este unul dintre principalele hub-uri care asigură legătura dintre cursele aeriene din Europa şi cele spre Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi Asia Centrală. Compania aeriană Turkish Airlines, care trebuia să inaugureze azi cursa aeriană Cluj – Istanbul, a anunţat că va amâna deschiderea acesteia.

Motivele sunt reprezentate de situaţia geopolitică din Turcia. Turkish Airlines urma să opereze patru zboruri pe săptămână spre Istanbul de pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj.

 

Acest anunţ vine la doar câteva zile după ce liderul pieţei zborurilor low-cost din Europa Centrală şi de Est, Wizz Air, a anunţat că, de la 1 august, va suspenda cursa Budapesta – Istanbul. Aceste zboruri erau operate cu o frecvenţă zilnică. Cursa Budapesta – Istanbul era folosită şi de românii din judeţele din vestul ţării care doreau să ajungă fie în Turcia, fie spre una din destinaţiile care porneau din fosta capitală a Imperiului Otoman. Decizia suspendării acestei curse aeriene a fost anunţată la Cluj de către şefa Departamentului de Comunicare al companiei aeriene, Tamara Vallois. De asemenea, Tamara Vallois a vorbit şi despre faptul că Brexit va afecta, la rândul său, previziunile legate de dezvoltarea transporturilor aeriene. ”Am revizuit în scădere previziunile legate de dinamica zborurilor spre Londra. Dacă, iniţial, planificasem o creştere de 30 la sută a capacităţilor de transport, acum am ajuns la concluzia că creşterea va fi de doar 15 la sută”, a spus la Cluj Tamara Vallois. În acest moment, Londra este principala destinaţie a transportatorilor aerieni care operează de pe aeroportul din Cluj. În top 5 destinaţii, în funcţie de numărul de pasageri, capitala Angliei este pe primul loc, urmată de Bucureşti, München, Milano – Bergamo şi Paris – Beauvais.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment