Guvernul a decis ca Universitatea “Spiru Haret” să intre în legalitate


Guvernul a aprobat introducerea Universităţii “Spiru Haret” pe lista instituţiilor de învăţământ superior private, a declarat Ioana Munteanu, purtător de cuvânt al Guvernului. În acest sens, a fost modificată HG 749/2009 din cauza căreia instituţia nu putea organiza examen de admitere la specializările acreditate.Prin HG 749/2009 a fost aprobat nomenclatorul domeniilor, a structurilor de învăţământ superior şi a specializărilor şi programelor de studii universitare de licenţă acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu organizate de acestea. Spiru Haret nu se regăsea în această hotărâre de guvern, fapt pentru care nu putea să organizeze admiterea pentru anul universitar 2009/2010.

„Măsura luată de Guvern vine după ce, în şedinţa de săptămâna trecuta, a fost aprobată ordonanţa guvernului privind dreptul studenţilor înmatriculaţi la formele de învăţământ la distanţă sau cu frecvenţă redusă de a continua studiile la programe de licenţă autorizate să funcţioneze provizoriu sau acreditate. Actul normativ prezentat de ministrul Ecaterina Andronescu a fixat cadrul juridic pentru măsurile propuse de Ministerul Educaţiei în scopul intrării în legalitate a Universităţii Spiru Haret”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

“Una dintre cele mai importante măsuri la care făcea referire ordonanţa era desfiinţarea şcolarizării pentru toate specializările, programele de studii autorizate provizoriu sau acreditate la forme de învăţământ la distanţă”, a mai spus Ioana Munteanu.

Related posts

Leave a Comment