Gest emoţionant făcut de copiii din Cluj în locul unde este plâns Regele Mihai I

Bulevardul Eroilor din Cluj a devenit loc de pelerinaj pentru cei care l-au iubit pe Regele Mihai I. Monarhiştii clujeni au amplasat un portret de mari dimensiuni al Regelui Mihai cel Bun, iar în fiecare seară, de la ora 18.00, în plină stradă, sunt rostite rugăciuni pentru cel dispărut din lumea aceasta. Tot atunci, clujenii au ocazia să scrie într-o carte de condoleanţe şi să îşi transmită, astfel, compasiunea Familiei Regale a României. În această seară, slujba a fost oficiată de părintele Ovidiu Ivan, de la parohia greco-catolică din cartierul Gruia.

Vestea încetării din viaţă a Regelui Mihai I a stârnit durere în sufletele multor clujeni. Încă din 5 decembrie, în fiecare seară, sunt oficiate slujbe pentru odihna sufletului Regelui Mihai cel Bun. În centrul Clujului, a fost amplasat un portret de mari dimensiuni şi a fost deschisă o carte de condoleanţe prin intermediul căreia clujenii îşi pot transmite compasiunea membrilor Familiei Regale.

 

Pe Bulevardul Eroilor, clujenii au adus flori şi coroane de flori, lumânări, iar nişte copii au prins de suportul de fier nişte reprezentări ale lui Moş Crăciun, ca semn al regretului lor că Regele Mihai I nu a mai apucat să serbeze Naşterea Domnului.

 

Monarhiştii clujeni au organizat vineri seara şi un concert în memoria Regelui Mihai I. Luni, de la ora 14.00, la sediul Consiliului Judeţean Cluj, va fi deschisă o a doua carte de condoleanţe destinată clujenilor.

 


Related posts

Leave a Comment