Gest de solidaritate cu Ucraina și din partea Naționalului clujean

Teatrul Național din Cluj a anunțat faptul că începând cu 1 martie, spectacolele vor începe cu un moment de reculegere pentru victimele războiului, iar în foaierul teatrului va fi amplasată o urnă, banii strânși urmând să ajungă la cetățenii ucraineni din zonele afectate de conflict.

Astfel, în semn de solidaritate faţă de poporul ucrainean, Teatrul Național din Cluj-Napoca face apel la sentimentele profunde de umanitate și fraternitate ale tuturor clujenilor, atât față de cei prinși în conflictul armat de peste granițe, cât și față de cei care se refugiază pe teritoriul României.

“Ne alăturăm așadar inițiativei Uniunii Ucrainenilor din România – filiala Cluj, care a deschis un fond special, denumit „Pentru pacea în Ucraina și solidaritate cu poporul ucrainean“, în vederea acordării de sprijin umanitar cetățenilor ucraineni din zonele afectate de conflict. Ajutoarele în bani pot fi trimise în conturile deschise la Banca Comercială Română, sector 1 București: cont în RON: IBAN RO69 RNCB 0209 0061 5787 0001, cont în USD: IBAN RO42 RNCB 0209 0061 5787 0002”, precizează reprezentanții instituției.

De asemenea, începând cu data de 1 martie 2022, spectacolele Teatrului Național vor începe cu un moment de reculegere pentru victimele războiului, precum şi de un îndemn la rugăciune pentru toți cei care trăiesc în Ucraina în această perioadă tulbure.

Related posts

Leave a Comment