O piață din Paris va purta numele lui George Enescu

O piaţă din Paris va purta numele marelui compozitor român George Enescu, după ce Consiliul Primăriei pariziene a votat o decizie în acest sens.

Mai precis, Primăria din arondismentul al 9-lea a luat această decizie, prin care  o Piaţă, nu departe de Opera Garnier din Paris, va purta numele marelui compozitor român, undeva în apropierea locului în care George Enescu şi-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni, după cum a anunţat pe paginade  Facebook ambasadorul României în Franţa, Luca Niculescu. Inițiativa face parte din proiectul național al anului 2021, dedicat lui George Enescu, atât de Franța, cât și de România, la 140 de ani de la naşterea marelui compozitor și violonist român.

Ambasadorul României la Paris a precizat că discuţiile despre denumirea unui loc emblematic în Paris care să poarte numele lui Enescu sunt de peste un an, mulţumind pentru colaborare primarului adjunct a Primariei Parisului, Laurence Patrice, primarului arondismentului 9, Delphine Bürkli şi preşedintelui grupului de prietenie Franța-România din Adunarea Naţională, André Chassaigne.

(foto: romania-insider.com)

Related posts

Leave a Comment