Ford testează noile utilitare hibride plug-in care ar putea ajuta la curăţarea aerului

Ford lansează un proiect în care sunt investite sume de ordinul milioanelor de euro şi care este construit pentru a ajuta la îmbunătăţirea calităţii aerului.

Primele teste au loc în Londra.

Contextul este unul favorabil pentru Ford, producătorul accelerând planurile de electrificare a gamei proprii prin 13 modele electrificate programate să fie lansate în următorii 5 ani.

Proiectul este sprijinit de organizaţia guvernamentală Transport for London şi implică o perioadă de test de 12 luni pentru 20 de exemplare Transit Custom Plug-In Hybrid (PHEV, hibrid cu încărcare la priză) care reduc emisiile din oraş utilizând exclusiv energie electrică pentru majoritatea traseelor urbane, aşa cum sunt cele realizate de companiile de livrări sau de cele care asigură lucrări de întreţinere.

“Ford este marca numărul 1 în segmentul vehiculelor comerciale din Europa, iar acum se electrifică. În colaborarea cu partenerii noştri din Londra vom putea să testăm software-ul şi telematica, elemente care ne oferă un potenţial enorm de a reduce emisiile şi costurile din oraşe”, a declarat Jim Farley, Preşedinte şi CEO Ford of Europe. “Acest nou tip de parteneriat demonstrează evoluţia noastră spre o companie care oferă soluţii atât în domeniul auto, cât şi în cel al mobilităţii. Mai avem mult de lucru, însă toată lumea implicată este energizată de această oportunitate excelentă”, a mai adăugat Farley.

Ford îşi concentrează planul electrificării mizând pe zonele sale de putere. Astfel, introducerea motoarelor electrice va avea loc în gamele celor mai populare şi vândute vehicule comerciale, pick-up-uri, SUV-uri şi maşini de performanţă, scopul fiind de a le transforma în modele şi mai capabile şi plăcute la condus. În plus, acestea vor deveni mult mai eficiente din punctul de vedere al consumului.

Programată pentru lansare în toamna acestui an, flota de test face parte din promisiunea Ford de a colabora cu marile oraşe ale lumii pentru a rezolva provocările acestora la nivel de transport local şi pentru a ajuta oamenii şi mărfurile să se mişte mai uşor.

Flota experimentală va opera în condiţii normale de trafic în avantajul unor companii din diverse zone ale industriei. Maşinile vor utiliza un sistem telematic pentru a colecta informaţii legate de performanţele financiare, operaţionale şi ecologice, analiza acestora urmând să ajute la maximizarea beneficiilor pe care le oferă maşinile electrificate.

Dezvoltarea celor 20 de exemplare Transit Custom plug-in hibrid a fost sprijinită de un grant de 4.7 milioane de lire sterline oferit de Centrul de Propulsie Avansată din Marea Britanie.

Ford a fost marca numărul 1 în Europa în vânzările de vehicule utilitare în 2016, performanţă realizată pentru al doilea an consecutiv. Versiunea hibridă plug-in a lui Custom Transit este programată de lansrea comercială în 2019, fiind parte a investiţiei de 4.5 miliarde de dolari pe care producătorul o va realiza în zona maşinilor electrificate până în 2020.

Transit Custom plug-in hibrid este doar unul dintre cele 13 vehicule globale electrificate pe care Ford le va lansa pe piaţă în următorii 5 ani.


Related posts

Leave a Comment