Steagul României – la startul Raliului Monte Carlo

După un sezon 2016 excelent, în care a devenit campion mondial de raliuri al juniorilor şi campion naţional al României, componentul echipei Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, se află în faţa unui nou început, odată cu prima etapă din WRC.

Raliul Monte Carlo este una dintre cele mai spectaculoase competi’ii de acest gen şi cu siguranţă, una dintre etapele care au un farmec aparte.

După ani de pauză, steagul României se va afla din nou la start. Acesta va fi prezent pe automobilul de concurs cu numărul 77, cel al echipajului format din juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini şi din experimentatul navigator italian, Giovanni Bernacchini.

Cei doi nu se află la prima experienţă împreună, fiind deja un echipaj sudat, care în sezonul 2016 a reuşit să obţină două titluri extrem de valoroase, cel de campion al juniorilor în WRC şi cel de campion al automobilelor cu două roţi motrice. În urma acestor performanţe, Simone Tempestini şi Giovanni Bernacchini vor concura în 2017 în competiţia WRC 2, antecamera „băieţilor mari” din WRC. Este o categorie dedicată automobilelor de competiţie cu specificaţii R5, iar echipajul NRA va concura la volanul unui Citroen DS3 R5.

„Sunt conştient că există aşteptări mari de la mine în 2017, dar cred că trebuie să luăm totul pas cu pas şi să nu ne grăbim. Mă bucur că sunt aproape de primul start oficial al sezonului. Trebuie să recunosc faptul că îmi era dor de atmosfera din maşina de curse. Monte Carlo este un raliu special, cu multe variabile şi situaţii imprevizibile, aşa că vom încerca să fim cât mai atenţi. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au fost alături, atât în sezonul 2016, cât şi în acest început de an. Ei reprezintă motivaţia perfectă să dăm tot ce este mai bun din noi!”, a ţinut să precizeze Simone Tempestini, campion Junior WRC 2016.

Pentru Monte Carlo, etapă ce nu punctează în clasamentul WRC 2, cei doi îşi propun să se adapteze cât mai rapid cu maşina şi să efectueze un test elaborat pentru etapele ce vor urma. Acesta este şi motivul pentru care nu s-au stabilit obiective precise, esenţială fiind acumularea de experienţă în unul dintre cele mai complexe raliuri din lume. De asemenea, va fi şi un moment propice pentru a lua pulsul unei clase superioare, unul dintre concurenţii direcţi ai echipajului Napoca Rally Academy fiind chiar Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia R5), fost pilot oficial Volkswagen în programul WRC.

Raliul Monte Carlo va debuta joi seară cu prima probă, urmând să se încheie duminică, pe 22 ianuarie, după 17 probe cronometrate, cu o lungime totală de 382,65 km. Echipajul NRA a trecut cu brio peste verificările tehnice şi cele administrative. Pentru fanii din România vor exista mai multe informaţii pe pagina oficială de Facebook a echipei Napoca Rally Academy, în timp ce materiale video live vor putea fi urmărite pe Red Bull TV (https://www.redbull.tv/live/AP-1Q84GQNEN1W11/fia-world-rally-championship).


Related posts

Leave a Comment