Filarmonica de Stat „Transilvania” închide stagiunea 2020/2021

Vineri, 25 iunie 2021, Filarmonica de Stat „Transilvania”, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Cluj, va închide stagiunea 2020/2021.

Manifestarea va avea loc la Colegiul Academic, începând cu ora 19.00, concertul fiind un eveniment de neratat și o celebrare a tinerelor valori naționale, prin prezența pe scena de la Cluj a lui Andrei Ioniță, câștigătorul Concursului Internațional Ceaikovski, în 2015, la secțiunea violoncel.

Concertul va fi dirijat de Gabriel Bebeșelea, dirijorul principal al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Lucrarea centrală, de la care a pornit concepția repertorială, e „Variațiuni pe o temă rococo” de Ceaikovski. Aceasta e inspirată de o serie de compozitori de la curtea Ecaterinei cea Mare, din perioada artelor rococo. Cei mai importanți reprezentanți sunt Yevstigney Fomin și Maxim Berezovski, compozitori ai unor opere, simfonii și concerte instrumentale de o frumusețe covârșitoare, cu un secol înaintea lui Ceaikovski.

Așadar, vor fi interpretate sursele de inspirație care au stat la baza acestei lucrări. De asemenea, va mai fi reprezentat un alt compozitor rococo – Giuseppe Sarti.

Related posts

Leave a Comment