FIDESZ face cadou României un scaun de vicepreşedinte al Parlamentului European


Cu şanse mari să devină primul cetăţean român vicepreşedinte al PE, europarlamentarul UDMR Tőkés László a fost propus nu de delegaţia română, ci de cea a FIDESZ, partidul de guvernământ în Ungaria, care deţinea locul devenit vacant.
Un europarlamentar român, vicepreşedinte al Parlamentului European: Tőkés László. Nu e un semn că România a ajuns la masa puternicilor din legislativul european, ci mai degrabă o ironie a sorţii. Tőkés a fost nominalizat miercuri în această funcţie de către Delegaţia Maghiară a PPE, adică de către FIDESZ, partidul premierului Orban Viktor, în locul lui Schmitt Pál, care a fost ales preşedinte al Parlamentului Ungariei, se arată într-un comunicat al europarlamentarului Tőkés László.
Delegaţia română din PPE – formată din PDL şi UDMR – ca de altfel şi întregul grup popular au acceptat această nominalizare, iar în condiţiile în care aceştia au majoritatea în europarlament, Tőkés are mari şanse să fie instalat în funcţie săptămâna viitoare în cadrul sesiunii plenare de la Strasbourg.
“Este o onoare pentru mine, că am fost nominalizat de către Delegaţia Maghiară a PPE, cu sprijinul Delegaţiei Române, la o funcţie atât de importantă. Voi depune toate eforturile pentru lărgirea şi întărirea colaborării maghiaro-române, în baza valorilor europene. Am încredere în faptul că voi beneficia de sprijinul majorităţii Parlamentului European săptămâna viitoare. Dacă voi fi ales, voi promova şi reprezenta în continuare valorile şi spiritul Revoluţiei de la Timişoara”, a declarat miercuri, Tőkés László, la finalul şedinţei facţiunii PPE.

Related posts

Leave a Comment