“Femeile se vor pensiona la 63 de ani şi bărbaţii la 65”


Parlamentarii din cadrul Comisiei de muncă a Camerei Deputaţilor au decis, cu 15 voturi “pentru” şi 5 voturi “împotrivă”, ca vârsta standard de pensionare la femei să fie de 63 de ani, iar la bărbaţi de 65 de ani. Aceştia au admis astfel solicitarea de reexaminare în acest sens a preşedintelui Traian Băsescu, informează Mediafax.La şedinţa Comisiei de muncă s-au prezentat numai cinci reprezentanţi ai opoziţiei, 4 de la PSD şi unul de la PNL. Aura Vasile a declarat că aceia care lipsesc protestează faţă de faptul că numărul membrilor comisiei a fost mărit de plen pentru ca puterea să aibă majoritate.
Deputaţii PDL, independenţii aparţinând UNPR şi cei ai UDMR au votat ca raportul comsiei să conţină doar modificarea vârstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. PSD şi PNL au arătat că, dacă nu se va scădea şi stagiul de cotizare, femeile vor fi discriminate, vor ieşi cu o pensie mai mică decât bărbaţii.
În urma votului, deputaţii PSD Ioan Cindrea şi Dan Mircea Popescu au declarat că este o zi neagră pentru pensionari şi se face o nedreptate femeilor prin maniera de calcul al pensiei. “Este o mare nedreptate pentru femei, pentru că se modifică doar vârsta de pensionare a femeilor, iar stagiul de cotizare rămâne de 35 de ani, ca şi la bărbaţi. Astfel, femeile vor avea o pensie mai mică decât a bărbaţilor, fiind depunctate”, a explicat Cindrea.
În replică, deputatul PDL Mircea Toader a replicat că este o “zi luminoasă” pentru pensionari pentru că aceştia vor avea garanţia că li se va plăti pensia. “Urmează un pachet de legi care să susţină Legea pensiilor”, a adăugat Toader.

Related posts

Leave a Comment