Faza județeană a Olimpiadei “Meșteșuguri Artistice Tradiționale”, la Gherla

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj și Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, organizează o nouă ediţie a Olimpiadei „Meşteşuguri Artistice Tradiţionale” – faza judeţeană 2022.

Concursul se va desfăşura sâmbătă, 4 iunie 2022, începând cu ora 10:00, Liceul Teoretic „Petru Maior” din Gherla, str. Bobâlna, nr. 36.

Fiecare unitate de învățământ preuniversitar din județul Cluj este invitată să participe în cadrul Olimpiadei cu un număr de maximum 6 elevi, înscrişi la oricare dintre categoriile atelierelor propuse: prelucrare lemn, os, pictură icoane pe sticlă, lemn sau piatră, realizare podoabe din mărgele, ţesut, cusut, tors, împletit 🧶, realizare costume tradiţionale și păpuși, măşti, ceramică, împletituri, artă decorativă, încondeiat ouă.

Conform regulamentului olimpiadei, elevii se vor prezenta în costum popular, specific zonei etnografice pe care o reprezintă şi vor aduce unul sau două produse finite, dar şi semifinite, pe care le vor finaliza în contextul etapei județene, în prezența comisiei de jurizare (în cazul icoanelor finite de mari dimensiuni numărul nu va depăși 2/participant). De asemenea, participanții își vor aduce propriile materiale și recuzita de lucru.

Primii trei elevi premiaţi (câştigători ai locurilor I) vor reprezenta judeţul Cluj la Sibiu, în cadrul fazei naţionale a Olimpiadei Meşteşugurilor Artistice Tradiţionale, care se va desfăşura în perioada 20-24 iulie 2022 , la Muzeul ASTRA din Dumbrava Sibiului.

Instituțiile de învățământ sunt rugate să transmită lista cu numele participanţilor, clasa, meşteşugul reprezentat, datele profesorului coordonator (telefon, e-mail) pe adresa de e-mail: lpetrumaior@yahoo.com, până cel târziu miercuri, 25 mai 2022. Informaţii suplimentare se pot obţine de la tel. 0264 597781 sau 0775 509823.

Olimpiada „Meşteşuguri artistice tradiţionale” este o întrecere educativă, care urmăreşte conştientizarea şcolarilor asupra valorilor civilizaţiei populare româneşti.

Related posts

Leave a Comment