“Familiile îndoliate vor primi ajutoare de urgenţă “

Premierul Emil Boc a anunţat marţi că familiile nou-născuţilor care au fost victimele accidentului de la maternitatea Giuleşti vor primi ajutoare de urgenţă din partea Guvernului.”În primul rând, vreau să transmit şi eu familiilor îndoliate condoleanţe pentru tragicul eveniment petrecut aseară, care, la fel ca pe orice român, m-a şocat şi pe mine şi vreau să asigur familiile îndoliate că vor primi suportul statului sub forma unor ajutoare de urgenţă pentru a trece şi a uşura din imensa durere pe care o au. În rest, celelalte aspecte vor fi discutate în cadrul Guvernului. În acest moment nu o să fac alte declaraţii, având în vedere faptul că este o anchetă în derulare şi nu aş vrea ca, prin declaraţiile pe care le fac, să influenţez mersul anchetei. După ce vom avea rapoartele pe masă, vom trage şi alte concluzii”, a declarat Boc marţi.
Întrebat ce măsuri va lua Guvernul pentru a preveni tragedii asemănătoare, prim-ministrul a amintit că Executivul va lua măsuri de reducere a cheltuielilor în sistemul sanitar şi că va introduce în perioada următoare cardul electronic de asigurări de sănătate şi reţetele electronice.
“După cum ştiţi, în plan guvernamental am iniţiat un amplu proces de reformă şi restructurare a cheltuielilor publice în sectorul sanitar, astfel încât ele să fie utilizate cu eficienţă. Vedeţi, şi acum la rectificarea bugetară, dăm aproape două miliarde de lei pentru plata unor arietate, dar prin faptul că încă nu avem sistem electronic, că nu avem un card naţional de sănătate, că nu avem prescripţie electronică şi alte modalităţi informatice, se pierd din nefericire bani care ar putea fi economisiţi şi tranferaţi în componenta de infrastructură”, a argumentat premierul Boc.

Related posts

Leave a Comment