
”În acest moment, avem aproape 100 de studenți la acest nou program de studii după primii doi ani, ceea ce reprezintă un succes important, în opinia mea. De asemenea, avem și alte planuri împreună cu companiile. Am discutat deja despre un masterat în germană, de anul viitor, dar și un program post-absolvire, poate nu în germană, ci în engleză, însă vom discuta, vom vedea”, a spus decanul Adrian Petrușel.
Noul masterat va putea forma în domeniul Informaticii tineri care au absolvit alte specializări. De exemplu, tineri care au ales parcursul academic Matematică la nivel de licență și care doresc să dobândească noi competențe profesionale în domeniul IT, în limba germană. De asemenea, în această categorie pot intra tineri proveniți din alte facultăți, precum cea de Fizică, dar și absolvenți de Informatică ce doresc să își aprofundeze formarea universitară. Această inițiativă face parte din eforturile facultății clujene de a răspunde pozitiv cererilor tot mai mari de personal calificat venite din partea companiilor private. În prezent, Facultatea de Matematică-Informatică din cadrul Universității Babeș-Bolyai și cea de Automatizări-Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca pot furniza annual aproximativ 1.700 de tineri specializați în domeniul tehnologic, însă cererea de forță de muncă venită din partea companiilor de IT se ridică la 3.000 de specialiști anual, potrivit unor estimări făcute de marii jucători de pe această piață din Cluj.
Facultatea de Matematică-Informatică oferă studii la nivel de licență în limbile română, engleză și germană. Facultatea se numără, potrivit unor clasificări internaționale, printre cele mai bune 150 din lume.