Expoziție de documente și fotografii despre Eminescu, la Muzeul din Ciucea

Muzeul ”Octavian Goga” din Ciucea, care funcționează sub egida Consiliului Județean Cluj, a pregătit o expoziție aparte, pentru a celebra nașterea poetului Mihai Eminescu, 15 ianuarie. Această dată a fost declarată și Ziua Culturii Române.

”La 15 ianuarie 2023, sărbătorim 173 ani de la nașterea lui Mihai Eminescu, cel mai important reprezentant al literaturii romantice din România, prozator, dramaturg, ziarist și ganditor care a înălțat poezia pe altarul zeilor, ca ofrândă a tuturor tânguirilor și iubirilor noastre efemere.

Cu prilejul Zilei Culturii Naționale, pe lângă expozițiile permanente, am inaugurat expoziția de fotografii și documente “Luceafărul”, intitulată după titlul revistei angajate, în primele două decenii ale secolului trecut, în activitatea pentru propășirea culturii naționale și a unității politice a tuturor românilor, revistă pe care a condus-o însuși Octavian Goga.

Expoziția de fotografii și documente reprezentând personalități ale vieții politice și culturale, publicații ale poetului, importante documente și apariții periodice ale vremii poate fi vizitată în perioada 03 ianuarie – 15 februarie 2023”, spune directorul Muzeului din Ciucea. dr. Eduard Boboc.

Related posts

Leave a Comment