Expoziție Brickenburg Ethnologia Galactica, la Cluj

Ca în fiecare an, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, împreună cu Asociația Brickenburg au plăcerea să invite publicul, în perioada 28 septembrie – 2 octombrie 2022, la tradiționala Expoziție Brickenburg, Ethnologia Galactica.

Acest eveniment este dedicat nu doar fanilor sistemului LEGO(R), ci și tuturor celor curioși să exploreze universuri atrăgătoare edificate din celebrele cărămizi sau surprinse de artiști fotografi.

Construcții de dimensiuni impresionante sau modeste, însă de o complexitate admirabilă, realizate din arhicunoscutele piese sau lucrări din domeniul Toy Photo, realizate de membri ai LUG-urilor Brickenburg – România, Kockajatek – Ungaria și LUG Kolege – Serbia, vor propune publicului călătorii imaginare care se adresează tuturor vârstelor.

Lucrările prezente în expoziție acoperă o vastă plajă de stiluri de construcție și teme, subiectele acestora pornind din epoca jurasică, acoperind contemporaneitatea, ajungând până la era spațială și explorând diverse lumi fantastice.

După o întrerupere de doi ani, în care au fost incidente restricțiile specifice perioadei stării de alertă, îndrăgitul loc de construcții libere dedicat publicului, își va relua locul în cadrul evenimentului.

Expoziția Ethnologia Galactica – Expoziția de toamnă Brickenburg, organizată de Asociația Brickenburg în cooperare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei este inclusă în calendarul oficial al evenimentelor organizate de LEGO(R) Users Groups recunoscute la nivel de ambasador și constituie una din cele mai importante manifestări ale genului din Europa.

Locație: Muzeul Etnografic al Transilvaniei, str. Memorandumului nr. 21
Perioada: 28 septembrie – 2 octombrie
Orar: 28 septembrie – 1 octombrie orele 11:00 – 19:00, 2 octombrie – orele 11:00 – 17:00.
Preț bilet – 5 lei pentru copii, 7 lei pentru adulți.

Related posts

Leave a Comment