PSD Cluj organizează o campanie în favoarea aderării României la Schengen

Clujenii sunt îndemnați să trimită autorităților europene cărți poștale, prin intermediul cărora să le ceară să sprijine aderarea României la Spațiul Schengen. Campania este organizată de PSD Cluj și de Partidul Socialiștilor Europeni (PES). Această campanie este inspirată de cele din Statele Unite ale Americii, prin intermediul cărora activiștii care pledează pentru diferite cauze încearcă să influențeze în mod legitim deciziile aleșilor lor.

”Cărțile poștale provenite de pe întreg teritoriul țării urmează să fie centralizate și duse la Bruxelles, unde vor fi prezentate instituțiilor europene. Mesajul românilor trebuie să fie cunoscut tutor decidenților europeni, România îndeplinește toate criteriile de aderare stabilite în tratatul de la Maastricht și este îndreptățită să fie acceptată în spațiul Schengen. De asemenea, modul în care țara noastră a gestionat frontierele Uniunii Europene în contextul crizei militare din Ucraina, dovedește capacitatea României de a face față provocărilor pe care la reprezintă protejarea granițelor UE” a declarat Ovidiu Lungu, coordonator județean PES Activists Cluj.

România respectă de foarte mulți ani criteriile privind aderarea la Spațiul Schengen, iar evaluările succesive arată că țara noastră asigură protecția frontierelor externe, la cele mai înalte standarde.

”Importanța României și valoarea românilor sunt elemente ce trebuie scoase din nou în evidență pe plan internațional. România este în proces de aderare la spațiul Spațiul Schengen, o ocazie ce o așteptăm de foarte mulți ani, iar acum, în sfârșit, putem să vedem cum ia formă. România merită o șansă pentru o dezvoltare economică, siguranță stabilă, securitate permanentă și, nu în ultimul rând, apartenența neîngrădită la o comunitate europeană care ne împărtășește valorile, credințele și idealurile. Țara noastră reprezintă un punct strategic, nu doar pentru economia națională, dar și pentru cea a Uniunii Europene datorită deschiderii către Marea Neagră și spre Orient. Suntem cu un pas mai aproape de o dezvoltare durabilă și de un viitor sigur și prosper pentru copiii noștri. România merită în Schengen!”, Ovidiu Săcară, președinte PSD Cluj-Napoca.

Related posts

Leave a Comment