Evaluare Națională 2022! Absolvenții claselor a VIII-a susțin proba la Matematică

Absolvenții de clasa a VIII-a susțin, joi, 16 iunie 2022, a doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale, proba la Matematică.

Aceasta a început la ora 09:00, iar accesul în sălile de examinare a fost permis între 8:00 și 8:30. Subiectele și baremul la Matematică vor fi publicate pe subiecte.edu.ro în cursul după amiezii, la fel cum s-a procedat și în cazul subiectelor la proba de Limba și Literatura Română.

Elevii care aparțin minorităților naționale urmează să susțină ultima probă scrisă, cea de Limbă Maternă, vineri, 17 iunie 2022.

Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărți, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum și a telefoanelor mobile și a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informații sau de comunicare. De asemenea, se interzice candidaților să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete și altele asemenea, candidații având obligația de a lăsa obiectele menționate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învățământ/centrul de examen în acest scop. Candidații care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop nu sunt primiți în examen.

Candidaţilor li se interzice să aibă asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare care permite conectarea la internet, la reţelele sociale, pentru comunicare cu alţi candidaţi, asistenţi din unitatea/unităţile de învăţământ/centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Totodată, se interzice candidaţilor să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Calendar Evaluare Națională 2022:
14 iunie 2022 – Limba și literatura română (proba scrisă);
16 iunie 2022 – Matematică (proba scrisă);
17 iunie 2022 – Limba și literatura maternă (proba scrisă);
23 iunie 2022 (până la ora 14:00) – afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor:
23 iunie 2022 (ora 16:00 – ora 19:00) și 24 iunie 2022 (ora 8:00 – ora 12:00) – depunerea contestațiilor;
24 iunie – 29 iunie 2022 – soluționarea contestațiilor;
30 iunie 2022 – afișarea rezultatelor finale la Evaluare Națională 2022 după soluționarea contestațiilor.

După Evaluarea Națională, din 14 iulie 2022, începe repartizarea computerizată la liceu, astfel încât, absolvenţii clasei a VIII-a să își poată continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

Related posts

Leave a Comment