Evaluare de iarnă cu succes pentru salvamontiștii clujeni

Evaluarea de iarnă a salvatorilor montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a fost finalizată, cu brio, pentru toți angajații și voluntarii serviciului.

Pe parcursul mai multor zile, în diverse locații montane din județ, salvatorii montani atestați au avut de susținut mai multe probe prin care le-a fost evaluată pregătirea tehnică, fizică și medicală. Astfel, salvatorii au avut de parcurs pe schi de tură, contra cronometru, un traseu lung și tehnic, au coborât cu targa akjia cu accidentat, au avut de găsit, tot într-un barem de timp, victima unei avalanșe cu ajutorul dispozitivelor DVA (detector al victimei în avalanșă), și au evacuat persoane blocate în telescaun.

Evaluarea de iarnă, împreună cu cea de vară, sunt etapele anuale de examinare a pregătirii continue a salvatorilor montani clujeni. Fiecare salvator este obligat, o dată la trei ani, să susțină un examen de reatestare la nivel național, care să îi permită continuarea exercitării profesiei, conform normativelor existente.

Related posts

Leave a Comment