Estimare: Numărul de turişti va creşte cu 20 la sută în 2018, în judeţul Cluj

Numărul de turişti va continua să crească la Cluj în anul 2018. Motoarele acestei creşteri vor fi turismul generat de festivaluri, cel legate de evenimente sportive, dar şi turismul medical şi cel de afaceri. Experţii estimează că în acest an, creşterea va fi mai mare de 20 la sută.

Judeţul Cluj a cunoscut de-a lungul ultimilor ani o creştere constantă a numărului de turişti. Datele culese de Institutul Naţional de Statistică arată că, în 2017, numărul de turişti a crescut cu mai mult de 27 la sută faţă de anul 2016. Aceste date sunt confirmate şi de cifrele Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca. În 2017, acest aeroport a deservit peste 2,8 milioane de pasageri, iar în acest an, ar urma să fie depăşit pragul de 3 milioane de pasageri. De asemenea, Salina Turda şi-a reconfirmat statutul de cel mai vizitat obiectiv turistic din România, cu peste 600.000 de turişti înregistraţi anul trecut. Mulţi dintre aceştia au rămas în judeţ pentru a face turism balnear, spune directoarea unui hotel de patru stele din Turda, Violeta Bercea.

 

În Cluj-Napoca, motoarele creşterii numărului de turişti sunt reprezentate de marile festivaluri, precum Untold sau TIFF, spune Valentin Lungu, care face parte din conducerea unui hotel deţinut de Consiliul Judeţean Cluj. ”În paralel cu creşterea numărului de turişti, a apărut şi o diversificare a zonelor din care provin aceştia. Pe lângă ţările Uniunii Europene, tot mai mulţi oaspeţi vin din zone precum Israelul sau America de Nord”, mai spune Valentin Lungu.

Related posts

Leave a Comment