Enescu-Brahms European Encounters


Institutul Cultural Român organizează în această toamnă un turneu internaţional de muzică de cameră în interpretarea duo-ului Remus Azoiţei (vioară) şi Eduard Stan (pian) ce se va derula în importante centre culturale din Europa şi în Statele Unite ale Americii, la Washington DC şi New York. Turneul îşi propune să pună în valoare lucrările pentru vioară şi pian ale lui George Enescu prezentându-le publicului alături de importante piese camerale ale lui Johannes Brahms.Muzicienii Remus Azoiţei şi Eduard Stan sunt autorii unui album cu integrala lucrărilor pentru vioară şi pian ale lui George Enescu, un proiect în premieră mondială. Albumul în două volume, editat de casa de discuri Hänssler Classic (Germania) în 2007 şi 2008, s-a bucurat de aprecierea criticii muzicale din întreaga lume.

Program:
Enescu – Sonata Torso în la minor
Brahms – Sonata nr. 3 op. 108
Brahms – Sonata nr. 2 op. 100
Enescu – Sonata nr. 3 op. 25 “În caracter popular românesc”

Calendarul turneului:
• 1 octombrie – München, Gasteig, Carl Orff Saal (www.gasteig.de )
• 7 octombrie – Stockholm, Konserthuset, Grünewaldsalen (www.konserthuset.se )
• 15 octombrie – Bruxelles, Palais des Beaux Arts (www.bozar.be )
• 17 octombrie – Hamburg, Läiszhalle, Kleiner Saal (www.laeiszhalle.de )
• 20 octombrie – Praga, Rudolfinum, Suk Hall (www.rudolfinum.cz )
• 27 octombrie – Copenhaga, Black Diamond, Royal Library (www.kb.dk/en/dia/index.html )
• 28 octombrie – Madrid, Auditorio Nacional, Sala de Camara (www.auditorionacional.mcu.es )
• 10 noiembrie – Paris, Salle Cortot (www.classictic.com/en/Paris/Salle-Cortot )
• 11 noiembrie – Dublin, National Concert Hall, John Field Room (www.nch.ie )
• 15 noiembrie – Amsterdam, Concertgebouw, Kleine Saal (www.concertgebouw.nl )
• 17 noiembrie – Viena, Wiener Konzerthaus, Schubert Saal (www.konzerthaus.at )
• 19 noiembrie – Berlin, Konzerthaus, Kleiner Saal (www.konzerthaus.de )
• 25 noiembrie – Bucureşti, Ateneul Român
• 9 decembrie – Washington DC, Kennedy Center for the Performing Arts (www.kennedy-center.org)
• 10 decembrie – New York, Carnegie Hall, Weill Recital Hall (www.carnegiehall.org )

Remus Azoiţei a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovski, apoi a obţinut o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde a studiat cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman, la finalul pregătirii sale obţinând titlul de Master of Music. În urma debutului său londonez, la Wigmore Hall, publicaţia Sunday Express a scris: „A oferit un program memorabil în faţa unei săli arhipline, care l-a ovaţionat. Este un muzician de excepţie.”
Remus Azoiţei este profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, fiind cel mai tânar profesor din întreaga istorie a acestei instituţii. În 2005 a fost distins cu titlul de Asociat al Academiei Regale de Muzică din Londra, pentru activitatea sa concertistică şi pedagogică de excepţie de-a lungul anilor.

Eduard Stan se bucură de o largă apreciere internaţională. A fost remarcat de Karl-Heinz Kämmerling şi a studiat apoi sub îndrumarea lui Arie Vardi la Academia de Muzică din Hanovra. Cariera concertistică l-a purtat pe importante scene ale Europei (Berlin Philharmonie, Musikhalle Hamburg) şi ale Statelor Unite (Salt Lake City Temple Square şi PUC California). A cântat ca solist cu orchestre din Germania, Austria, Italia şi România si sub bagheta unor dirijori ca Shinya Ozaki, Lutz Köhler, George Balan şi Thomas Dorsch.

Managementul turneului va fi asigurat de agenţia londoneză Hazard Chase specializată în reprezentarea artiştilor şi în organizarea şi coordonarea evenimentelor muzicale de acest tip. Hazard Chase are contracte de exclusivitate cu peste 80 de interpreţi, dirijori şi ansambluri muzicale, fiecare beneficiind de servicii de management la cele mai înalte standarde. Organizarea de turnee şi managementul de proiecte muzicale reprezintă o parte importantă a activităţii agenţiei Hazard Chase, care şi-a clădit o reputaţie solidă prin coordonarea de proiecte creative şi de un înalt nivel artistic. (www.hazardchase.co.uk)

Coordonatori proiect:
Institutul Cultural Român
Irina Iacob,
irina.iacob@icr.ro, 031 7100 671

Hazard Chase
Melanie Crompton,
melanie.crompton@hazardchase.co.uk, +44 (0) 20 3355 4532

Related posts

Leave a Comment