Emil Boc: România trebuie să respingă ideea unei Uniuni Europene cu mai multe viteze

România trebuie să respingă în mod categoric ideea unei Uniuni Europene cu mai multe viteze, este de părere fostul premier, primarul din Cluj, Emil Boc. El a afirmat că soluţia pentru reformarea Uniunii Europene este mai multă integrare, nu viteze diferite care ar putea însemna începutul sfârşitului.

Fostul prim-ministru al României, Emil Boc, este de părere că România trebuie să respingă în mod categoric propunerea formulată de preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu privire la reforma Uniunii Europene, în aşa fel încât să fie formată o Uniune cu mai multe viteze. Un astfel de plan ar putea reprezenta un pas decisiv spre dezintegrarea Uniunii Europene, spune Emil Boc.

 

”Uniunea Europeană are nevoie să renască, printr-un nou proiect care să o ducă mai departe, nu printr-un proiect care să o distrugă. Eu consider că orice proiect, inclusiv acesta cu Europa celor două viteze, deci orice priiect care nu pune accent pe integrare şi pe viziune unitară asupra Uniunii Europene va fi începutul sfârşitului Uniunii! Deci, din această perspectivă, dar şi din perspectiva interesului României, precum şi din perspectiva interesului european de continuitate a proiectului Uniunii, cel mai important proiect din istoria Europei, cred că trebuie să spunem un singur lucru: avem nevoie de mai multă Europă şi de mai multă integrare. Nu avem nevoie de separare şi de mai multe viteze”, a spus Emil Boc.

 

Pe de altă parte, fostul şef al Guvernului de la Bucureşti este de părere că Uniunea Europeană trebuie reformată, pentru că încă nu şi-a atins obiectivul de a aduce prosperitate suficientă cetăţenilor ei, ci doar libertate de mişcare.

 

Primarul PNL al Clujului mai afirmă că România trebuie să propună reconstrucţia Uniunii Europene de jos în sus, de la cetăţeni spre Bruxelles. El mai afirmă că partidele populiste şi cele extremiste nu au cu adevărat soluţii pentru problemele oamenilor, ci doar lozinci.

Related posts

Leave a Comment