Sportivii şi profesorii UBB au plantat arbori în Parcul Iuliu Haţieganu. Ioan Ovidiu Sabău a schimbat mingea cu hârleţul

Peste 200 de voluntari au luat parte la plantarea unor puieţi de arbori şi arbuşti în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu din Cluj. Suprafaţa plantată este de aproximativ 3 hectare. La eveniment au participat sportivii de la echipele de fotbal şi handbal Universitatea Cluj, reprezentanţi ai secţiei de rugby, dar şi profesori şi studenţi ai Universităţii Babeş-Bolyai.

Puieţii de arbori şi arbuşti au fost plantaţi în Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu, administrat de Universitatea Babeş-Bolyai. Acest parc, reabilitat recent cu fonduri europene, se întinde între malul Someşului Mic şi dealul Calvaria şi poate fi considerat drept un plămân verde al Clujului. La acţiunea de plantare au luat parte şi numeroşi sportivi care se antrenează în acest parc. Printre ei s-a numărat şi fostul component al echipei naţionale de fotbal, Ioan Ovidiu Sabău, cel care conduce în prezent destinele echipei de fotbal Universitatea Cluj. ”Nu degeaba se vorbeşte atât de mult despre tăieri de păduri, despre oameni care nu au nici un fel conştiinţă şi care au defrişat păduri întregi şi munţi întregi. Eu cred că acţiunile care urmăresc replantarea unor suprafeţe trebuie încurajate”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

 

Printre cei care au luat parte la acţiunea de plantare se numără şi profesorul universitar Dan Lazăr, prorector al Universităţii Babeş-Bolyai. De asemenea, la acţiunea de plantare au participat şi prorectorul Daniel David, precum şi alţi membri ai staff-ului, inclusiv Laura Irimieş, de la departamentul de comunicare, care a avut ideea lansării acestei campanii de ”înverzire” a parcului clujean.

 

Parcul Sportiv Iuliu Haţieganu include complexul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport. El a fost înfiinţat în anii 1930 – 1932 de către marele savant Iuliu Haţieganu, rectorul Universităţii Regele Ferdinand I din Cluj. La Olimpiada de la Munchen din 1936, acest parc a primit medalia de bronz la categoria amenajări destinate sportului pentru tineri.

 

Related posts

Leave a Comment