Elevii revin, fizic, la ore VEZI care sunt cele două scenarii de funcționare a școlilor

Potrivit ordinului comun al Minsterului Sănătății și Ministerului Educației, semnat în data de 29 aprilie2021, școlile vor funcționa, din data de 5 mai 2021, după două scenarii.

„Miercuri, 5 mai, vor merge la şcoală cu prezenţă fizică absolut toţi copiii din grădiniţe. Toţi elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, vor începe şcoala cu prezenţă fizică de miercuri, 5 mai”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Astfel, în localitățile cu o rată a infectărilor cu SARS-CoV-2 mai mare de 1 la mie, dar în care nu este instituită carantina, vor participa, fizic, la cursuri preșcolarii, elevii din învățământul primar și elevii din clasele terminale, iar în cele în care rata de infectare este mai mică de 1 la mie, vor participa la cursuri, cu prezență fizică, toți elevii.

Totodată, ordinul pemite participarea la cursuri și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă și organizarea orelor remediale, cu prezența fizică, în unitățile de învățământ, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină, sub condiția asigurării stricte a normelor de prevenire a îmbolnăvirilor – respectiv, distanțare corectă, aerisirea frecventă a spațiilor, respectarea normelor de igienă și purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Câmpeanu a reamintit faptul că masca de protecție va fi purtată în permanență.

Related posts

Leave a Comment