Economia Clujului a revenit la nivelul de dinainte de pandemie: Rata șomajului a scăzut la 1,21 la sută

Economia Clujului a revenit la nivelul de dinainte de pandemie. La fel, a reapărut și criza forței de muncă. Practic, toți cei care și-au pierdut locurile de muncă în contextul pandemiei și-au găsit noi locuri de muncă. Rata șomajului în județul Cluj a ajuns la 1,21 la sută, iar în fiecare lună, companiile clujene oferă, în medie, 3.500 de noi locuri de muncă.

Piața forței de muncă din Cluj este una deosebit de dinamică. Clujul atrage în continuare noi investitori, ceea ce generează noi locuri de muncă. Practic, în județul Cluj, cei care doresc își pot găsi un loc de muncă foarte repede și foarte ușor, spune directorul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă, Anamaria Chiciudean, prezentă la Via Cluj TV.

Cea mai dinamică ramură economică din Cluj este industria IT. În prezent. sunt 25.000 de oameni care lucrează în acest domeniu. Numărul locurilor de muncă disponibile ar putea crește cu 3.000 chiar în acest an, dacă firmele găsesc informaticieni. În aceste condiții, companiile de IT își recrutează angajații chiar de pe băncile facultății.

În mod normal, interesul investitorilor scade pentru comunitățile cu rate foarte mici ale șomajului, pentru că le este greu să își găsească noi angajați. Clujul, însă, este un caz atipic. Piața locală a muncii este alimentată în fiecare an cu mii de tineri bine pregătiți, care termină cursurile oferite de universitățile clujene și care doresc să rămână în oraș.

Related posts

Leave a Comment