E oficial: Școala rămâne on-line până în 8 februarie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat decizia ca școala să rămână în scenariul on-line, cel puțin până în data de 8 februarie. Această măsură urmărește limitarea răspândirii coronavirusului, mai ales în contextul în care în România a fost semnalată o nouă tulpină, mult mai contagioasă.

Această decizie vine în contextul în care noul ministru al Educației, Sorin Câmpeanu, declara că își dorește ca elevii să revină cât mai repede în sălile de clasă. Vacanța de iarnă se va încheia luni, potrivit Via Cluj TV.

Raed Arafat a afirmat că decizia continuării școlii în regim on-line a fost luată deoarece, după vacanța de sărbători, copiii ar fi putut purta virusul din casă în casă. Un alt motiv este acela că, până în data de 8 februarie, unii dintre profesori vor putea fi vaccinați, dacă doresc acest lucru.

În județul Cluj, deja, un sfert dintre cadrele didactice s-a infectat cu coronavirus. Afirmația a fost făcută de liderul Sindicatului Liber din Învățătmântul Preuniversitar Clujean, Lucia Cojocaru, la Via Cluj TV.

Related posts

Leave a Comment