Untold, locul 6 în topul mondial al festivalurilor de muzică

După ediția din acest an, Untold a urcat pe locul 6 al topului, după ce anul trecut a ocupat locul 9. Peste 420.000 de participanți au fost înregistrați în cele 4 zile și 4 nopți ale festivalului Untold 2023. Mulți dintre aceștia au petrecut mai multe zile în Cluj-Napoca și în împrejurimi pe durata evenimentului.

”Când faci ceea ce faci cu pasiune, profesionalism si cu mindsetul de a te autodepasi de fiecare data, rezultatele nu intarzie sa apara. Untold festival este pe locul 6, în topul mondial al festivalurilor de toate felurile (pop, rock, electro, arts etc)! Performanța asta este deopotrivă a celor care fac UNTOLD, dar si a tuturor celor care susțin festivalul. De la fanii care revin an de an, la oamenii care încearcă festivalul pentru prima data, la artiști, la parteneri și pana la comunitatea locală. Cataloghez performanța aceasta ca un motiv de mândrie pentru mine ca român, un motiv de mândrie pentru echipa UNTOLD, un motiv de mândrie pentru Cluj-Napoca, cât si pentru România”, a afirmat și Edy Chereji, co-fondator al festivalului Untold.

”UNTOLD a intrat in liga mare a festivalurilor inca de la prima editie. Am iubit festivalul asta de la prima editie, dragoste la prima vedere. E in top 10 cele mai mari festivaluri din lume, anul acesta un loc minunat 6, dupa ce anul trecut era pe locul 9. Anul viitor sigur e in top 3. In sufletele fanilor for sure e locul 1 si le multumim tuturor celor care au votat UNTOLD”, a transmis Ioana Chereji, PR Manager UNTOLD & Neversea.

Peste 420.000 de participanți au fost înregistrați în cele 4 zile și 4 nopți ale festivalului Untold 2023. Mulți dintre aceștia au petrecut mai multe zile în Cluj-Napoca și în împrejurimi pe durata evenimentului.

Organizatorii estimează că din totalul participanților, 35% sunt din județul Cluj, urmat de București, Timișoara și restul țării, iar peste 25% sunt oameni veniți din străinătate, cu o creștere de 10% față de anii precedenți. Și anul acesta la UNTOLD au participat fani din peste 100 de țări ca Germania, Franța, Marea Britanie, Italia, Polonia, SUA, Ungaria, Spania, Israel până la țări exotice cum ar fi Brazilia, Argentina, Japonia, Emiratele Arabe sau India.

La un prim calcul realizat în baza cifrelor estimate de organizatori și partenerii comerciali ai festivalului, hotelieri locali, proprietari de restaurante, centre comerciale, etc, cei veniți din afara județului Cluj au cheltuit, în medie, în cele 4 zile de festival, cel puțin 700 euro. Acești bani au fost cheltuiți pentru cazare, transport, mâncare, plimbări și cumpărături în oraș. Acest lucru înseamnă o infuzie de capital în comunitatea locală de peste 70 milioane euro. Banii cheltuiți de cei care au venit la festivalul UNTOLD se vor regăsi în impozitele și taxele locale, încasări pentru afacerile locale sau proprietari de apartamente, case și pensiuni care au închiriat proprietățile.

CITEȘTE ȘI:

Peste 80 000 de oameni s-au distrat la Untold în prima seară

Poliția Cluj a înregistrat 14 plângeri cu privire la vânzarea de bilete false UNTOLD

Related posts

Leave a Comment