Duel între muzica a două generații: de la SNAP! la Rudimental în Transylvania Music Event

A șasea ediție Transylvania Music Event aduce la Cluj artiștii care au definit muzica anilor ’90, alături de cei mai în vogă artiști de pe scena electro contemporană.

21 noiembrie aduce o petrecere de șase ore cu cu Rudimental, Chicane și Șuie Paparude, într-un show complet cu muzică, spectacole de lasere și confetti.

În a doua seară, marile nume ale scenei dance din anii ’90 vin la cel mai mare retro party LIVE din țară, We love the 90s: SNAP!, Nana, Loona și ICE MC.

powered by Andreea Popescu#DISPERSIE.roTransylvania Music Event aduce la Cluj un „duel” între două stiluri și epoci muzicale diferite: în 21 și 22 noiembrie 2014, nume mari ale scenei electro contemporane se vor întrece în a face atmosferă cu artiștii care au definit muzica dance a anilor ’90. Peste 20.000 de persoane sunt așteptate în cele două seri ale festivalului, primul care se va desfășura în spațiul generos al noii Săli Polivalente din Cluj-Napoca.

În 21 noiembrie, YOUTH PARTY, cea mai mare petrecere indoor pentru tineri a anului, îi va avea cap de afiș pe Șuie Paparude, Golan, Chicane și, pentru prima dată în România, Rudimental. Atmosfera va fi completată de lasere, confetti și decoruri în spiritul evenimentului. Cele șase ore de show exploziv vor fi un prilej de distracție la maxim dar și un preambul la evenimente anului viitor, când Clujul devine Capitală Europeană a Tineretului.

Rudimental, adică Piers Agget, Amir Amor, Kesi Dryden and DJ Locksmith (Leon Rolle), formează una din cele mai cunoscute trupe DnB ale momentului. Au avut succes fenomenal cu „Feel the love” și au colaborat cu artiști precum John Newman sau Emeli Sandé. Single-ul „Waiting all night” a ajuns direct pe locul 1 în Marea Britanie, iar Rudimental au primit discul de platină pentru vânzări record în țări din toată lumea, de la Australia la Marea Britanie.

Chicane vine la Cluj la doar câteva zile după lansarea celui mai recent album, The Sum of Its Parts, programată pentru 16 noiembrie. Un personaj care preferă misterul și trăiește retras „undeva în munții Europei”, aparițiile live Chicane sunt de fiecare dată un eveniment special. Dincolo de discografia plină de albume fără cusur, dar și de hituri, performance-urile Chicane sunt o experiență care merită trăită live.

În 22 noiembrie, generația celor de 25-35 de ani va avea ocazia să își reamintească de vremea primelor discoteci, a casetofoanelor cu luminițe și a petrecerilor cu colegii de școală. Atmosfera celor mai marcanți ani din istoria recentă a României va fi recreată în detaliu prin decoruri speciale la We love the 90s, iar scena le va aparține artiștilor pe a căror muzică se dansa atunci în toate cluburile din România: SNAP!, Nana, Loona și ICE MC.

SNAP! au făcut senzație cu albumul „World Power” din 1990, vândut în șapte milioane de exemplare într-o lume încă predominată de casete audio,hiturile „The Power” și „Oops up” s-au auzit în cluburile din întreaga lume, iar în 1992 piesa „Rhythm is a Dancer” a confirmat că SNAP! nu se mulțumește să scrie o singură filă din istoria dance. Azi, SNAP! sunt reprezentanți pe scenă de Penny Ford și artistul rap Benjamin Lowe, care aduc la Cluj cele mai cunoscute hituri din istoria trupei, dar și piese de pe albumele mai recente.

ICE MC, adică Ian Campbell, e cel care ne-a adus hituri precum „Take away the colour”, „Think about the way” sau „It’s a rainy day”. Accentul jamaican și ritmurile energice l‑au evidențiat ca un artist care poate mișca mulțimi, iar hiturile lui au urcat în topuri vreme de ani la rând.

NANA a cunoscut succesul în 1996 cu primul lui single solo, „Darkman”, propulsat în top 10 în clasamente din întreaga lume, realizare urmată de hituri precum “He’s Coming”, “Remember The Time” and “Lonely”. Originar din Ghana și obligat să se mute în Germania în adolescență, fără să cunoască limba țării, NANA și-a găsit refugiul în muzică, pentru ceea ce avea să fie începutul unei cariere la nivel mondial.

Loona se va asigura că temperatura lunii noiembrie la Cluj va fi tropicală cu hitul ei „Vamos a la playa”, dar este poate cel mai cunoscută în România pentru celebra piesă „Bailando”, lansată în 1998. Artista de origine daneză nu a părăsit scena muzicală, ultimul ei single, „Brazil”, demonstrând că Loona are aceeași energie și poftă de dans dintotdeauna.

Ajuns la ediția a șasea, Transylvania Music Event este unul dintre cele mai importante evenimente muzicale din nord-vestul României. Peste 90.000 de oameni au dat viață festivalului în cele cinci ediții precedente, la concerte și petreceri în care au urcat pe scenă Pete Tong, Tom Craft și Bar 9, alături de nenumărați artiști români.

Un festival care a crescut de la an la an, Transylvania Music Event este unul din cele 10 evenimente prioritare ale municipiului Cluj-Napoca și susține candidatura orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, după succesul campaniei pentru titlul de Capitală a Tineretului în 2015. Ediția din acest an va avea loc în noua Sală Polivalentă a municipiului și va folosi din plin arhitectura și designul spațiului, pe care îl va completa cu decoruri tematice dedicate fiecărei seri din program.

Biletele sunt disponibile începând din 15 octombrie 2014 , pe www.biletmaster.ro, www.myticket.ro, www.bilete.ro, la Casa de Cultură a Studenților și Cora. Prețul biletelor este de 90 de lei pentru ziua 1 și 50 de lei pentru ziua a doua. Primele bilete, în număr limitat, vor fi disponibile la prețuri speciale: 50 de lei pentru ziua 1, 25 de lei pentru ziua a doua.

Mai multe informații pe transylvaniamusicevent.ro și pe pagina de Facebook a festivalului.

Related posts

Leave a Comment