Diplomaţi ruşi, declaraţi persona non grata la Chişinău. Preşedintele Dodon crede că ar fi o comandă a Occidentului

Cinci diplomaţi ruşi au fost declaraţi luni seara ”persona non grata” de către autorităţile de la Chişinău. Aceste informaţii au fost confirmate de consilierul ministerului de Externe, Andrei Galbur, precum şi de ambasadorul rus din Republica Moldova, scrie Deschide.md.

”Noi am primit documentul respectiv şi îl analizăm. Deocamdată nu comentăm nimic”, a declarat ambasadorul rus de la Chişinău, Farit Muhametşin, potrivit News.ro.

 

Autorităţile moldovene nu au dat mai multe informaţii cu privire la motivele care au dus la declararea celor cinci diplomaţi ”persona non grata” în Republica Moldova, informează RFI România.

 

Jurnaliştii Interfax au precizat că cei cinci diplomaţi au fost informaţi că trebuie să părăsească imediat Republica Moldova.

 

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a reacţionat luni seara extrem de dur după declararea a cinci diplomaţi ruşi ”persona non grata” de către autorităţile moldovene. Într-un mesaj postat pe Facebook, liderul de la Chişinău susţine că este vorba de un gest ”revoltător” şi despre o comandă venită din partea ţărilor occidentale.

 

”Guvernarea a comis un gest revoltător în raport cu partenerul nostru strategic Federaţia Rusă”, şi-a început preşedintele moldovean mesajul postat pe Facebook.

 

”Înţeleg că eurounioniştii sunt deranjaţi de succesul înregistrat de preşedinţie în ultimele luni şi au decis să crecurgă la provocări directe, cu riscul să afecteze grav relaţiile moldo-ruse”, a mai comentat Igor Dodon.

 

 

În mod normal, în practica relaţiilor internaţionale, un diplomat este declarat persona non grata atunci când sunt implicaţi în activităţi de spionaj.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment