„Dialogul lăuntric” al artistei Adriana Șoit, expus la MACN

Expoziția personală a artistei Adriana Șoit, „Dialog lăuntric” va putea fi văzută la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), în perioada 28 februarie – 17 martie 2024.

Vernisajul va avea loc miercuri, 28 februarie 2024, de la ora 17:00, în prezența artistei și a invitaților săi, prof. univ. dr. Dorel Găină și Demostene Șofron, jurnalist cultural.

Evenimentul va fi urmat de un moment artistic, asigurat de membrii Corului Napoca Viva.

„Dialogul meu lăuntric este despre tumultul din mine, despre starea de contemplare asupra vieții și a lumii în care trăim, contrastând cu stări de meditare asupra lucrurilor care mă atrag (sugestii de flori, peisaje sugerate în lumină). Abordarea este predominant abstractă, o curgere din lăuntrul meu, fără un proiect clar stabilit de la început. După această deversare furtunoasă, unele lucrări tind spre contemplare figurativă. Lucrările sunt privite din perspectiva mea ca observator al lucrurilor care ne înconjoară” spune Adriana Șoit.

Prezenta expoziție, găzduită pe simezele Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, este o prezentare a spiritului artistic și a expresiei de idei, prin care artista încearcă și reușește să ofere o incursiune în lumea ei și a creațiilor marcate de un profund sentiment de vitalitate și structuri armonice, care redau ideile sub forma unor lucrări echilibrate și estetice. Printre acestea, se numără câteva creații artistice care duc cu gândul spre o lume unde jocul culorilor și a formelor se desprinde de universul înconjurător și crează o lume paralelă, solidă și armonioasă.

Related posts

Leave a Comment