Deputaţii dezbat marţi moţiunea PDL „Dăunătorii USL distrug agricultura”

Moţiunea simplă a PDL ”Dăunătorii USL distrug agricultura” va fi dezbătută şi supusă, marţi, votului final în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor, potrivit deciziei luate în urmă cu o săptămâna de Biroul Permanent, potrivit Hotnews.PDL a depus pe 2 octombrie în plenul Camerei Deputaţilor moţiunea simplă ”Dăunătorii USL distrug agricultura”, prin care cere demisia ministrului de resort, Daniel Constantin, pe care-l acuză că nu şi-a respectat angajamentele luate la instalarea în funcţie, potrivit www.romanialibera.ro.

În textul moţiunii, PDL susţine că actuală guvernare că nu a respectat o serie de promisiuni făcute fermierilor, nu a procedat la restructurarea Ministerului Agriculturii şi nu a sprijinit înfiinţarea Camerelor agricole.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma la sfârşitul lunii septembrie că moţiunea anunţată de PDL este un prilej bun pentru a prezenta Parlamentului problemele create în acest sector de democrat-liberali, dar şi lucrurile bune iniţiate în această perioadă pentru agricultură.

„Abia aştept să spun Parlamentului cum PDL a devalizat sistemul de irigaţii din România, cum a concediat 3.000 de oameni din sistemul de îmbunătăţiri funciare şi cum a externalizat toate serviciile pe care Agenţia de Îmbunătăţiri Funciare trebuie să le presteze cu personal propriu.

O să explic, de asemenea, de ce bugetul MADR este cel mai mic buget de după 1989 şi cum acesta a fost direcţionat, din păcate, către firmele de partid. O să îmi facă plăcere să fac acest lucru şi la nivelul Parlamentului, cu toate că am mai vorbit în public de toate aceste probleme”, declara ministrul Agriculturii.

Related posts

Leave a Comment