Deputatul Cătălin Teniță a convocat consultări cu antreprenorii, pentru eliminarea suprataxării

Deputatul REPER, Cătălin Teniță, a convocat consultări cu antreprenorii, pe tema eliminării suprataxării. În opinia parlamentarului, suprataxarea îngreunează posibilitatea business-urilor de a se dezvolta. El critică în special creșterile majore de taxe și impozite în vigoare din august 2022 și de la 1 ianuarie 2023.

„Am avut o discuție foarte bună cu o serie de antreprenori, și mai tineri, și mai experimentați, despre problema suprataxării generate de OG 16/2022, legea care a mărit impozitele pentru microîntreprinderi și alte tipuri de antreprenoriat, scăzându-le pentru jocurile de noroc… Dar am vorbit și despre chestiunile mai generale pe care le pun în cârca antreprenorilor cinstiți autoritățile statului, despre faptul că mentalitatea celor care scriu aceste legi pentru ei pornește de la premiza că antreprenorul este mânat de scopul de a fura statul. Că antreprenorul este un potențial infractor”, arată deputatul REPER Cătălin Teniță.

Unul dintre antreprenorii prezenți, mai exact o antreprenoare în turism, a venit de la Azuga tocmai pentru a povesti în acest eveniment propria experiență de angajator care a fost nevoit să renunțe la angajați part-time dedicați. Pentru aceștia, taxarea salariilor a fost ridicată la nivelul taxării salariilor full-time. În această speță, deputatul a depus un prim proiect de abrogare a acestei taxări nedrepte, pe 15 decembrie 2022.

„Au fost oameni care au venit și de la peste 100 de kilometri distanță pentru a-și spune punctul de vedere la consultarea cu noi. Am petrecut împreună circa cinci ore și intenționăm să continuăm aceste discuții la Parlament pe temele legate de antreprenori, dar și pe alte domenii unde guvernul își bate joc de cetățeni.

Mulțumiri colegilor Alin Prunean (deputat REPER de Sălaj) și Lorant Sas (deputat REPER Bistrița-Năsăud) pentru participare și pentru punctele de vedere extrem de clare. Amândoi sunt oameni care vin din economia reală și înțeleg bine problemele cu care se confruntă cei care vor să facă treabă în România, pentru români”, adaugă Cătălin Teniță.

Consultările vor continua cu alți antreprenori, PFA, IMM-uri, PFA, persoane plătite cu drepturi de autor, angajați în mediul privat, chiriași, angajați part-time, alte persoane afectate de OG 16/2022.

Related posts

Leave a Comment